BEÜ’de Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 2 Temmuz 2022 16:20
BEÜ’de Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2021-2022 akademik yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

BEÜ’nin Rahva bölgesindeki kampüsünde düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, kortej yürüyüşü yapan öğrenciler protokol ve aileleri selamladı.

Mezuniyet törenine katılan Bitlis Vali Vekili Furkan Seyman, yaptığı konuşmada “Sevgili gençler, mezuniyetiniz hayırlı olsun. Başarılarınızın devamını diliyor ve her birinizi tebrik ediyorum. Asıl mesele bu saatten sonra başlıyor. Bu güne kadar almış olduğunuz eğitimlerinizi, kazanmış olduğunuz tecrübelerinizi uygulama fırsatı bulabileceğiniz yeni bir hayata adım atmış olacaksınız. Sizlerden beklentisi olan bizlerin her zaman destekçiniz olacağımızı belirtmek istiyorum. Sizleri, kıymetli ailelerinizi, değerli hocalarınızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Törende konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, şunları söyledi;

“kısa bir süre önce üniversitemizin 15’inci yılını kutladık. Üniversitemiz kurulduğundan bu yana sürekli gelişen bir kurumdur. Şuan üniversitemizde, 6 fakülte, 8 meslek yüksekokulu, bir lisansüstü eğitim enstitü, 16 araştırma merkezimizle eğitim öğretim faaliyetlerimizi ve akademik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu güne kadar 20 binden fazla mezun veren bir üniversiteyiz. Bugün 2 bin 192 gencimizi mezun ediyoruz. Çalışmalarımızda Eren Holding’in desteğini her zaman gördük. Bu nedenle Eren ailesine ve Ahmet Eren beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın yanı sıra çok sayıda kış ve yaz etkinlikleri yaptık. Bugün itibarıyla finaller bitti ve bütünlemeler devam ediyor, öğrencilerimiz hiç endişelenmesin, yurt ve yemek sıkıntısı yaşamayacaklar. Mezuniyet törenine katılan tüm öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde eğlenen öğrencilerin havaya kep atmalarıyla program sona erdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-de-mezuniyet-toreni-duzenlendi-24852.html