Beü'de Gelecek Elinizde Projesinin Sertifika Töreni

Kategori: Bitlis - Tarih: 9 Haziran 2018 13:14
Beü'de Gelecek Elinizde Projesinin Sertifika Töreni

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Valiliği işbirliğinde düzenlenen, "Gelecek Elinizde" adlı SODES projesi kapsamında açılan kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

BEÜ'de düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Çoban, birçok destek programı olduğunu fakat insanların bundan yeterince yararlanmadığını belirtti.

Projenin hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür eden Çoban, "Bununla öğrencilerimize büyük projeleri yerinde görme ve bilgisayar destekli yazılım, tasarım programlarını öğrenme imkanı sağlandı. Bu nedenle finansal desteklerinden dolayı valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra umut ediyorum ki bu tür projeleri daha çok harekete geçiririz ve bu sayede öğrencilerimize çok daha fazla imkan sağlarız." diye konuştu.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Cihan Aydın, projeyi hazırlarken iki temel hedeflerinin olduğunu belirterek, birincisi öğrencilere dönük bilgisayar destekli tasarım ve çizim kursları, ikincisi de ülkenin bazı büyük projelerini yerinde incelemek amaçlı teknik geziler düzenlemek olduğunu kaydetti.

Aydın, "Şubat ayı itibariyle kurslarımız aktif olarak başladı. Kurslarımızda üniversitemizin laboratuvarlarını ve teknik altyapısını kullandık. Öğrencilerimize bilgisayar destekli çizim, analiz ve tasarım programları otoket ve idecad eğitimi verdik. Bu amaçla öğrencilerimizi diğer mezunlardan birkaç adım öne geçirmeyi amaçladık. Proje yürütücüsü Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Necip Yardım başta olmak üzere Kalkınma Bakanlığı'na, Bitlis Valiliğine, SODES Proje Koordinatörlüğüne, rektörlüğümüze ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Projeye katkı sunanlara teşekkür belgesi verilmesinin ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-de-gelecek-elinizde-projesinin-sertifika-toreni-11522.html