Beü'de 7. Kariyer Günleri Etkinliği

Kategori: Bitlis - Tarih: 12 Mayıs 2017 23:35
Beü'de 7. Kariyer Günleri Etkinliği

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Bitlis Eren Üniversitesince (BEÜ) düzenlenen "7. Kariyer Günleri"ne katıldı.

Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Aka'ya ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Aka ise gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, kariyer günlerinin gençler için büyük bir fırsat olduğunu bildirdi.

Hiyerarşi sıralamasında gençlerin ilk basamaklarda olduğunu ifade eden Aka, şöyle konuştu

Dolayısıyla hayatınızı planlayacak ilk basamakları iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Bu günlerin kıymetini iyi bilin ve çok iyi değerlendirin. Her biriniz farklı görevler yapacak, farklı konularda uzman olacaksınız. Yapacağınız her meslekte akraba, aile, vatana ve millete hizmet edeceksiniz. Bu çok önemli bir duygu. Yıllar sonra bir konuda kendinizde bir eksiklik hissederseniz bilin ki millete ve memlekete borcunuz olduğu içindir. Millete ve memlekette borcunuzu kuruşu kuruşuna ödeyebilmeniz için hayatınızı çok iyi planlamanız ve kapasitenizi çok iyi geliştirmeniz gerekiyor. Topluma çok iyi hizmet yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle bu günlerin, öğrencilik yıllarınızın kıymetini çok iyi bilin. Kendinize iyi bir yol haritası çizip yolunuzu iyi takip edin. Kariyer planlamasında çok iyi okuyun ve araştırarak kendinizi iyi geliştirin. Ama mutlaka kendiniz için en doğrusunu bulmaya çalışın.

Rektör Yardım'ın, Aka'ya teşekkür plaketi takdim etmesiyle program sona erdi.

Programa, Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Daire Başkanı Emre Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Yasin Eriş, Vali Ahmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-de-7--kariyer-gunleri-etkinligi-10267.html