BEÜ Adalet Programı Öğrencilerinden Bitlis Adliyesine Ziyaret

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 31 Aralık 2021 13:17
BEÜ Adalet Programı Öğrencilerinden Bitlis Adliyesine Ziyaret

Bitlis Eren Üniversitesi Hizan Meslek Yüksekokulu Adalet Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Sercan Aksoy ve Ombudsmanlık Topluluğu Başkanı Hakan Soyugüzel eşliğinde Bitlis Adliyesini ziyaret ettiler.

Öğrenciler ilk olarak Bitlis 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Muhammed Ala’yı ziyaret etti. Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Başkan Ala, hakimlik mesleği hakkında bilgiler verdi öğrencilere birkaç kitap tavsiyesinde de bulundu. Daha sonra ağır ceza duruşma salonunun yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin duruşmalara katılma talebine de olumlu yanıt veren Ala, pandemi tedbirleri kapsamında öğrencilerin gruplar halinde duruşmaları izleyebileceklerini de ifade etti.

Öğrenciler daha sonra Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan ve Bitlis Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Hüseyin Demirhan’ı makamlarında ziyaret ettiler. Akdoğan ve Demirhan bu ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını, öğrencilerin ihtiyaç duydukları her alanda kendilerine destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. 

Öğr. Gör. Sercan Aksoy, Adalet Bölümü öğrencilerinin mezun olduktan sonra genel olarak adliyelerde memur olarak işe başladıklarını, bu sebeple teoride öğretilenlerin uygulamalı olarak pekiştirilmesi için adliye ziyaretlerinin ve duruşmaların önem arz ettiğini vurguladı.  Öğrencilerin adliye ziyareti ve duruşmalara katılma taleplerini kabul ederek kendilerini misafir eden Hakim Muhammed Ala, Hakim Hüseyin Demirhan ve Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan’a teşekkürlerini iletti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi. 

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-adalet-programi-ogrencilerinden-bitlis-adliyesine-ziyaret-24656.html