Belediye Gurbetteki Vatandaşları Buluşturdu

Kategori: Bitlis - Tarih: 8 Ağustos 2014 10:58
Belediye Gurbetteki Vatandaşları Buluşturdu

Adilcevaz Belediyesi, ilçe dışında yaşayan vatandaşları bir araya getirerek akşam yemeği verdi.

Su-Kay Park alanında verilen akşam yemeğine Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, belediye meclis üyeleri, Mersin Adilcevazlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (MADER) Yönetim Kurulu Üyesi Suat Yılmaz ve ilçe dışında yaşayan çok sayıda Adilcevazlı vatandaş katıldı. Yemekte konuşan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, amaçlarının ilçe dışında yaşayan Adilcevazlıları bir araya getirerek görüş alışverişinde bulunarak istişare sağlamak olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Bu tür etkinlikleri her yıl yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Gürsoy, ilçe dışında yaşayan Adilcevazlılara uygun koşullarda ev sahibi yapmak istediklerini ve aynı zamanda Diyarbakır, Batman ve Siirt gibi illerden her yıl ilçeye gelenler içinde konaklama alanları yaparak ilçeyi turizm merkezi haline getirmek istediklerini dile getirdi.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan ise, her zaman Adilcevaz’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, ilçenin manevi dinamiklerinin yaşatılması ve sahip çıkılması gerektiğine değinerek, aynı zamanda Adilcevaz’ın her taşında tarih bulunduğuna vurgu yaparak, Adilcevaz tarihinin araştırılarak mutlaka kayıt altına alınması gerektiğini dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından, bazı vatandaşlar fikir ve projelerini anlatarak ilçeye yapılması gerekenleri ve eksik yönlerini dile getirdiler.

İstişare toplantısı, karşılıklı yapılan fikir alışverişlerinin ardından her yıl daha kapsamlı tekrar yapılmak üzere sona erdi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/belediye-gurbetteki-vatandaslari-bulusturdu-3813.html