BEKGEM'den Anneler Günü Etkinliği

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 6 Mayıs 2019 16:37
BEKGEM'den Anneler Günü Etkinliği

Bitlis Eren Üniversitesi Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEKGEM) Müdürlüğü tarafından ‘Anneler Günü Etkinliği’ düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesinde Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEKGEM) Müdürlüğü ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla Merkezi Konferans Salonu'nda ‘Anneler Günü Etkinliği’ düzenlendi. Etkinlik sonunda Sanatçı Nilgül'ün verdiği konser sayesinde öğrencilerimiz doyasıya eğlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını BEKGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kızıltaş yaptı.

“Annelerimiz başımızın tacıdır”

Dr. Öğr. Üyesi Kızıltaş, konuşmasına anne sevgisini sınırsız ve engelsiz sevgi olarak tanımlayarak başladı. Anneliğin kadına bahşedilen en önemli meziyetlerin başında olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kızıltaş, anneliği karşılık beklemeden verilen sevginin adı olarak ifade etti.

“Biz insana en güzel bir şekilde davranmasını emrettik”

“Biz insana en güzel bir şekilde davranmasını emrettik. Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır.” ayetiyle dinimizin annelerimize verdiği değere dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Kızıltaş, annelerimizin toplumun temel taşı olduğunu vurguladı. Birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmenin en önemli kaynağının annelerimiz olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kızıltaş, çocuk istismarının çocukların ve annelerin ruhunda açtığı yaraya dikkat çekti. Şehit anneleri ile engelli çocuklara sahip olan anneler başta olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Dr. Öğr. Üyesi Kızıltaş, “Bizden desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüze, tüm rektörlük birimlerine, Yönetim Kurulu Başkanımıza, Genel Sekreterlik ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na buradan çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Anne sevginin zirvesini temsil eder”

“Canım öğrencilerim” diyerek konuşmasına başlayan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, anneliğin sevginin ve fedakârlığın en güzel örneği olduğunu belirtti. Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak konuşmasına devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Yardım, “Anne sevginin zirvesini temsil eder.” dedi. Prof. Dr. Yardım, anne sevgisinin sadece evladı kuşatmakla kalmadığını aynı zamanda başkalarına yetecek güçte olduğunu söyledi.

“Anne, merhametin zirvesidir”

“Anne, merhametin zirvesidir. Öyle olduğu için annenin söz sahibi olduğu yerde zulmün hâkim olması söz konusu olamaz.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Yardım, anne sevgisinin annenin hiç tanımadığı insanları dahi kuşattığını vurguladı. Anne sevgisini tanımlarken karşılıksız sevginin üzerinde duran Prof. Dr. Yardım, şunları söyledi: “Anne demek fedakârlık demektir. Anne hiçbir karşılık beklemeden ve kendisini düşünmeden her türlü zorluğa göğüs gerer. Gerektiğinde evladı için, sevdikleri için canını dahi feda etmeye hazırdır. Tarih böylesi annelerin hikâyeleriyle doludur. Bu nedenle dünyaya annenin sevgisini, annenin merhametini ve annenin fedakârane duygularını egemen kılmamız gerekir. İşte o zaman dünyaya gerçek manada barış ve huzur egemen olacaktır.”

Konuşmasının devamında, “Bu duygularla ömürlerini ailelerine vakfeden, saygıların en büyüğünü hak eden tüm annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyorum.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Yardım, bu anlamlı programın düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, Öğr. Gör. Oktay Subaşı ile birçok fotoğraf sanatçısının fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisinin ardından Öğr. Gör. Naci Özsoy’un “Nefes dinletisi” ile devam etti. Etkinliğin son bölümünde ise Sanatçı Nilgül’ün konseri yer aldı.

Konser, Rektörümüz Prof. Dr. Yardım’ın Nilgül’e verdiği plaket ve hediyelerin ardından başladı. 2002 yılında “Arabesk Günleri” adlı albümü ile ses getiren Sanatçı Nilgül’ün konseri ile Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri doyasıya eğlendi. Coşkulu anların yaşandığı konserde, öğrencilerimiz zaman zaman Nilgül’ün seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

Eğitim için vatanın her yerine gönüllü gitmeye hazır olduğunu belirten Sanatçı Nilgül, konserini “Bitlis’te Beş Minare” türküsüyle sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve Prof. Dr. Sabir Rüstemli’nin de katıldığı etkinliğe Bitlis Eren Üniversitesi akademik ve idari personelleri ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eğlenceli anların yaşandığı Anneler Günü etkinliği, Öğr. Gör. Oktay Subaşı ve ilimizde ismi öne çıkan birçok fotoğraf sanatçısının eserlerinin de yer aldığı “Bitlis temalı” fotoğraf sergisi ile sona erdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bekgem-den-anneler-gunu-etkinligi-12613.html