Başkanlardan ASKON Bitlis Şubesine ziyaret

Kategori: Tatvan - Tarih: 9 Eylül 2016 16:27
Başkanlardan ASKON Bitlis Şubesine ziyaret

ASKON Bitlis şubesi tarafından yapılan yönetim kurulu toplantısında bu hafta konukları Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Bitlis Baro Başkanı Av. Enis Gül katıldı.

Akson Bitlis Şube Başkanı Ömer Kara yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;

ASKON bir STK olmaktan çıkıp bir kuruluş haline gelmiştir. 1 yıla aşkındır kesintisiz her hafta toplantımızı yapıyoruz. Ticari gelişmeler değerlendiriliyor, şehrin istihdamına katkımız neler olur, kendi ticaretimizi nasıl geliştiririz bunun üzerine yoğunlaşıyoruz.

Malumunuz siyasi çalkantılar ticareti durdurma noktasına getirdi. Ülke ekonomisin yanında, bölge ve şehrimizin ekonomisi çıkmaza sürüklenmektedir. İçinde bulunduğumuz ekonomik çalkantılardan nasıl çıkarız, ülke ekonomisine nasıl katkı sağlarız bunların üzerinde çözümler üretmemiz gerekmektedir.

Tatvan Belediyemizin çalışmaları, projeleri şehrimize katkıları takdire şayandır. Belediye başkanımız sayın Fettah Aksoy'un gayreti, çalışkanlığı ve iş bitiriciliği her kesim tarafından takdir edilmektedir.

Sayın başkanımızın projeleri hakkında geniş ve tatmin edici bilgiler aldık; Rahva bölgesinin imarı, teleferik projesi, sahil kesiminin afet durumu, Tatvan çevre yolu, alt yapı projesi, fuar alanında yapılacak kültür merkezi, şuan mevcut Hükümet konağının yerine yapılacak kent meydanı.

Açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 

Önümüzdeki iki yıl içinde şehrimize 500 trilyona yakın bir para akışının olacağını, bununda şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Konuşmalarına seçim sürecinde vaat ettiğimiz projelerin yüzde 90 yapmış bulunmaktayız dedi.

Bitlis Baro Başkanı Enis Gül açıklamasında;

Birlik beraberlik mesajları verdi. Ülke genelinde devam eden gerginliklerin bitmesini, huzur ortamının tekrar geri gelmesi gerektiğini dile getirdi. Çocuklarımız bu ortamda okutamayız, son çare olarak insanlarımızın aklına Bitlis ten göç etmek geliyor. Bu olayların en kısa sürede noktalanmasını çözüm sürecindeki günlerimize tekrar dönmemiz gerektiğini söyleyip konuşmalarına son verdi.

Toplantının sonunda tekrar söz alan AKSON Başkanı Kara, sonuç olarak başkanlarımıza duran ticaretin önünün açılması için Tatvan belediyesinin, Bitlis baro başkanlığının, ticaret odalarının, esnaf sanatkarlar odalarının,valilik proje merkezinin, Askon Bitlis'inde beraber hareket edeceği bir platformun kurulup, ekonomiye istihdama en kısa sürede nasıl katkı sağlanır konulu bilgi alışverişi ve çözümler üretmek gerektiğini belirtildi.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/baskanlardan-askon-bitlis-subesine-ziyaret-8905.html