Başkan Geylani, Kızılay’a Kan Bağışında Bulundu

Kategori: Tatvan - Tarih: 7 Mayıs 2020 02:15
Başkan Geylani, Kızılay’a Kan Bağışında Bulundu

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani Kızılay’a kan bağışında bulundu. Korona virüsü salgını nedeniyle kan stokları azalan Türk Kızılay’ının kan bağışı kampanyasına, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani de destek verdi.

Korona virüsü salgını nedeniyle kan stokları azalan Türk Kızılayı kan bağış çağrısı yapmıştı. Yapılan çağrının ardından Tatvan Yaşam AVM önüne kan bağış aracı getirildi. Başkan Geylani’ de kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu.

Başkan Geylani kan bağışının çok önemli olduğunu söyleyerek, ”Covid 19 nedeniyle özellikle kan veren vatandaşlarımızın sayısının azalması ülkemizdeki kan stoklarının düşmesine neden oldu. Covid 19’un dışında süren bir hayatın olduğunu ve bu süren hayat boyunca da cerrahi müdahaleler olmak üzere de birçok hastamızın olduğunu düşündüğümüzde bu süreçte şu anki kan stoklarının eski ve yeterli seviyesine getirebilmek üzere kampanya düzenlenmekte. Ülkemizde de yine en tecrübeli kuruluş olan Kızılay yapmakta, biz de burada ev sahipliği yapmaktayız. Bizde bugün kan bağış kampanyasına katılarak destek verdik. Halkımızdan isteğimiz kan bağışında bulunmalarıdır.” diye konuştu.

Kızılay Doktoru Ahmet Anıl Akbulut ise yaptığı açıklamada, ‘Bilindiği üzere COVİD – 19 nedeniyle kan bağışında azalma oldu. Bu da kan stoklarımızın azalmasına neden oldu. Biz geçtiğimiz Cumartesi günü iftardan sonra Tatvan’da kan bağışı almaya başladık. Şu ana kadar Tatvan’da 200 ünite kan bağışı gerçekleşti. Çarşamba günü gece 24:00’e kadar kan bağış kampanyamız devam edecek. Tatvan halkına teşekkür ediyoruz. Bu konuda duyarlı davranıyorlar’ dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/baskan-geylani--kizilay-a-kan-bagisinda-bulundu-23745.html