Başkan Çetinsoy'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kategori: Güroymak - Tarih: 8 Mart 2018 00:30
Başkan Çetinsoy'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Çetinsoy yayınladığı mesajda İslamiyet’in kadına verdiği değeri aktarıp, 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı.

Çetinsoy, Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki; Her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Ayrıca Kadınlarımız her daim zarafetleri, fedakârlıkları, yüksek duygusal zekâları, nezaketleri ve letafetiyle toplumumuzun denge unsuru olmuşlardır.

Yüce dinimiz ve medeniyetimiz her zaman kadına özel bir önem vermiş ve Kadınlarımızın Hak ve Hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Bu konuda Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV). "Cennet, anaların ayakları altındadır." ve "Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onlarında sizin üzerinizde hakları vardır” buyurmuşlardır. Müslümanlıkta kadın sultandır. Dinimiz kadına çok büyük değer vermiştir. 

Erkeğe de mesuliyet yüklemiştir. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Dinimiz kadına böylesine değer vermişken, zaman zaman erkekler tarafından kadına uygulanan şiddet hem İslam hukukuna ters düşer hemde toplum tarafından kesinlikle kabul edilemez. Biz bundan sonra kadınlarımızın adını olumsuz haberlerde değil başarı haberlerinde okumak istiyoruz. Kadınlarımızın ismini hayatın her alanında başarıyla anılmasını istiyoruz. Bu düşüncelerle tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/baskan-cetinsoy-dan-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-mesaji-2-11207.html