Bakan Yardımcısı Dursun’un Tatvan ziyareti

Kategori: Tatvan - Tarih: 28 Eylül 2019 17:27
Bakan Yardımcısı Dursun’un Tatvan ziyareti

Tatvan ilçesinde düzenlenen "Liman Başkanları Eğitim Programı"na katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü ile Tatvan Liman Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Tatvan Polis Kampı’nda "Çatışma Yönetimi" başlığı altında "Liman Başkanları Eğitim Programı" düzenlendi. Eğitim ve danışmanlık uzmanı Oğuz Saygın ile Sayra Sayar tarafından verilen eğitim programına ülke genelinden 18 liman başkanı katıldı. Eğitim programının 3 gün eğitim ve 2 gün seminer şeklinde devam edeceği belirtildi.

Van’dan Tatvan’a gelen Bakan Yardımcısı Dursun, eğitim programına katılan liman başkanları ile biraraya gelerek, düzenlenen eğitim programlarıyla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim programı sonrası gazetecilere açıklama yapan Bakan Yardımcısı Dursun, zaman zaman farklı şehirlerde bu eğitimleri yaptıklarını söyleyerek, “Eğitim vesilesiyle şuan Tatvan’dayız. Bu eğitimleri aralıklarla kendi birimlerimizde ve farklı illerde yapıyoruz. Eğitimin amacı, kendi birimimizin motivasyonunu arttırmak ve yaşanan sıkıntıları paylaşarak çözüm üretmek. Eğitim sonrası hocalarımızın değerlendirmeleri sonucu çıktılar alınarak, yapılmış olan eksiklikler veya yapılması gereken işler de belirlenmiş oluyor. Bu eğitimleri zaman zaman farklı yerlerde yapmayı planlıyoruz. Liman başkanlıkları da bizim otoriterlerimizdir aslında, çünkü her türlü iş ve işleyişin rahatlıkla yürütülecileceği yerlerdir. Yerinde sıkıntı ve çözümü gören teklifleriyle çok farklı güzel mevzuatlarda da değişiklikler yaptık. Son bir yıl içerisinde bizim denizcilik ile ilgili yaptığımız düzenlemeler, yapılanları biraz daha taçlandırdı. Bu eğitimlerde, çözümsüz görülen sıkıntıların çözüldüğünü gördüğümüz gibi, bölgelerimizdeki değerlerin ve güzelliklerin ortaya çıkmasına da vesile oluyor. İnşallah Tatvan için, Bitlis için ve ülkemiz için güzel olur. Buradaki misafirperverlikten dolayı da ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Bakan Yardımcısı Dursun ve beraberindekiler daha sonra Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Türkiye’nin en büyük feribotlarının bulunduğu iskelede Bakan Yardımcısı Dursun’u karşılayan Van Gölü Feribot İşletmesi Müdür Vekili Tamer Topçu, çalışmalar ve feribotlar hakkında bilgi verdi.

Bakan Yardımcısı Dursun son olarak Tatvan Liman Başkanlığı’nı ziyaret etti. Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Dursun, kısa süren ziyaretinin ardından Van’a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

İlçede yapılan ziyaret ve incelemelerde Bakan Yardımcısı Dursun’a, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ile Başkan Yardımcısı Fahrettin Korkmaz ve kurum müdürleri eşlik etti.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bakan-yardimcisi-dursun-un-tatvan-ziyareti-13048.html