Bağdat: Peşmerge ile birlikte koruyacağız

Kategori: Güncel - Tarih: 7 Şubat 2019 14:13
Bağdat: Peşmerge ile birlikte koruyacağız

Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi, Irak Kürdistan idaresi altında olmayan Kürdistani bölgelerin güvenliğinin sağlanması için Peşmerge Bakanlığı ile aralarında tam bir koordinasyon olduğunu söyledi.

K24’e konuşan Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi, Irak Savunma Bakanlığı ile Kürdistan Peşmerge Bakanlığı’nın ortak operasyon odası kuracağını belirtti.

Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği toplantıya değinen Ganimi, “Tartışmalı bölgeleri birlikte koruyacağız” dedi.

Peşmerge’nin Irak savunma sisteminin bir parçası olduğunu kaydeden Ganimi, ortak operasyon odasının kısa bir sürede kurulacağını ifade etti.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver de, Erbil ile Bağdat’ın çözüm konusunda ortak bir çözüm bulma noktasında aynı düşüncede olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde Irak Savunma Bakanlığı ile Peşmerge Bakanlığı arasında tekrar bir toplantının gerçekleşeceği belirtiliyor.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyaz ise K24’e yaptığı açıklamada, Erbil ile Bağdat arasında askeri dayanışmanın olduğunu ve tartışmalı bölgelerle ilgili taraflar arasında tam bir koordinasyonun olduğunu ifade etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bagdat--pesmerge-ile-birlikte-koruyacagiz-5147.html