Ayhan Uysal Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adaylığını Açıkladı

Kategori: Tatvan - Tarih: 27 Eylül 2022 07:49
Ayhan Uysal Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adaylığını Açıkladı

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın 2 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek Genel Kurul Organ Seçimleri’ne genç ve dinamik bir ekiple katılacaklarını belirten Tatvanlı iş insanı Ayhan Uysal, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası başkan adayı olduğunu açıkladı.

Ulusal basın mensupları ve yerel gazetecilerle Tatvan’da düzenlenen toplantıya katılan Uysal, “Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak Genel Kurul Organ Seçimlerine Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz’daki kıymetli üyelerimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde genç ve dinamik ekibimizle birlikte aday olmaya karar verdik” dedi.

Seçilmeleri halinde Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nı daha işlevsel hale getireceklerini söyleyen Uysal, “Fikir, düşünce, görüş, ilçe ayırımı yapmadan tüm üyelerimize eşit mesafede olacağız. Odamızın çalışmalarına ve alınacak kararlara tüm üyelerimizin dahil olmasını, odaya sahip çıkmasını, sorun ve sıkıntılarını anlık olarak oda yönetimine iletmelerini, talep ve önerilerinin takipçisi olmalarını ve hep beraber odaya sahip çıkmalarını istiyoruz. Böylelikle güzel bir işbirliği ortamı sağlamayı planlıyoruz. Tüm üyelerimizin desteğiyle odamızı ricacı konumdan çıkarıp, icracı konuma getirmek istiyoruz” diye konuştu.

İş insanı Ayhan Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamalarında şunları söyledi;

“Amacımız, bölgemiz ekonomisine, ticaretine, tarımına ve turizmine katkı sunmak, iş insanı hemşerilerimizin ticaretlerinin önünü açmak, Ticaret ile uğraşan kardeşlerimizin her daim yanında durarak, sorun ve sıkıntılarına ortak olmaktır.

Komşu il ve ilçelerimizdeki STK’lar, kurumlarla birlikte güzel çalışmalar yürütüyor. Örneğin Van ili hiç bir dönemde ekonomik sıkıntı yaşamıyor. Bunun en büyük nedeni İran turizmi ve ticaretidir. İran turizmini kısa sürede ilimize ve ilçelerimize kazandırmak için gerekli alt yapı hazırlıklarının oluşmasına katkı sunacağız.

Dünya genelindeki 13 turizm çeşitliliğinin 9’u ilimiz genelinde mevcuttur. Bunların geliştirilmesi konusunda ilgili kamu kurumu, STK’lar, özel sektör ve firmalarla iş birliği geliştirilecek yeni projelerle yaz ve kış turizmini sürekli canlı tutmak için çalışmalar yürüteceğiz.

Tatvan için önem arz eden ve bölgemiz için çok gerekli olan Organize Sanayi Bölgesi’nin kısa sürede kurulması, ardından İhtisas OSB’nin kurulumu için hazırlıkların yapılması ve ihtiyaca cevap verecek şekilde kurulumu için gerekli çalışmaları yapacağız.

Pomza ve Perlit’e katmadeğer kazandıracak yani ürün çeşitliliğinin arttırılması, kümelenme ve kooperatifleşme çalışmalarına öncülük edeceğiz. Bölgemizde var olan rezervlerimizin heba olmasını istemiyoruz. Bu nedenle Pomza – Perlit Ocakları Kooperatifi ve Bims Kooperatifi ile Nakliye Kooperatifi ve Tır Garajı’nın ivedilikle kurulması gerekmektedir. Rezervlerin geliştirilmesi ve ürün çeşitliğinin artırılması konusunda da başta Bitlis Eren Üniversitesi olmak üzere, ilgili kurumlarla her daim işbirliği içerisinde olacağız.

Başta beton hammaddesi olan çimento ve benzeri malzemelere üyelerimizin daha ucuz ve hızlı ulaşmasıyla alakalı gerekli girişimlerde bulunacağız.

Kurumlarla daha iyi bir şekilde diyaloglar kurup, üyelerimizin arz ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yürütüp, yatırımların en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlayacağız.

Ticaret ve Sanayi Odası hiçbir şekilde kişisel çıkarlar doğrultusunda kullanılmayacak, faaliyet ve çalışmalar konusunda tamamıyla şeffaf olunacak, yürütülen çalışmalar ile ilgili üyelerimiz anlık olarak bilgilendirilecektir. Aylık meclis toplantılarımıza isteyen üyemiz katılabilecektir.

Yurt içi ve yurt dışındaki ticaret, turizm, gıda ve tarım konularını kapsayan ulusal ve uluslararası fuar takvimi Odamızca takip edilerek ilgili üyelerimizin katılımı sağlanacaktır.

İş insanlarını toplu şekilde bölgemize davet ederek, bölgemizi en iyi şekilde tanıtıp, yatırım yapmaları konusunda girişimlerde bulunacağız.

Gıda Toptancılar Hali ve soğuk hava depoları kurulumu için çalışmalar yürüteceğiz.

Bünyesinde her branştan teknik eleman, mali müşavir, avukat bulunan Proje Danışmanlık Ofisi kuracağız.”

Seçimin Tatvan, Ahlat, Adilcevaz ilçeleri ve oda üyeleri için hayırlı olsun dileklerinde bulunan Uysal, “Odamız Organ seçimlerinde, üyelerimizin ticaretleri ile duygularını birbirine karıştırmamaları hususunda ricada bulunmak istiyorum, ticaret erbabı tacir kardeşlerimizin hiçbir şekilde ahbap çavuş ilişkileriyle hareket etmemelerini temenni ediyorum. Her biri kendi alanında çok başarılı genç ve dinamik bir ekiple bu yola çıktık. İnşallah, bizler için memleketimiz için ve üyelerimiz için hayırlı olur. Aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ayhan-uysal-tatvan-ticaret-ve-sanayi-odasi-baskan-adayligini-acikladi-24894.html