Aygül Özbaş Doğu Anadolu Bölge İkincisi Oldu

Kategori: Eğitim - Tarih: 7 Mayıs 2014 20:26
Aygül Özbaş Doğu Anadolu Bölge İkincisi Oldu

Kur’an Kursu öğrencileri arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali 30.04.2014 Çarşamba günü Van Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an Kursu öğrencileri arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali 30.04.2014 Çarşamba günü Van Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirildi. Van Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmada Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Van illlerindenden katılan Kur’an Kursu öğrencileri, erkekler ve bayanlar olmak üzere iki ayrı kategoride Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak üzere müsabaka yaptılar.

Yarışma neticesinde bayanlar kategorisinde Şırnak ilinden katılan Muazzez Atan birinci olurken Bitlisten katılan 9 yaşındaki Aygül Özbaş ikinci oldu. Erkekler kategorisinde ise Siirt ilinden katılan İzzet Küfrevi birinciliği elde etti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eden Van Müftüsü Nimetullah Arvas, “Bakara Suresi 148. Ayet-i Kerime’de “Hayırda yarışın” buyrulmaktadır. Bu gün burada öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için birbirleri ile yarıştılar. Bu nedenle her biri aslında yarışmayı kazanmış oldu. Ancak yarışmanın doğası gereği birinci olanları belirlememiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz, İleride yapılacakolan Türkiye finalinde Doğu Anadolu bölgesini temsil etmeye hak kazandılar.

Kaynak : Dini Ajans

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/aygul-ozbas-dogu-anadolu-bolge-ikincisi-oldu-2999.html