Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Tatvan’da etkinlik düzenlendi

Kategori: Tatvan - Tarih: 20 Eylül 2020 19:38
Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Tatvan’da etkinlik düzenlendi

16-22 Eylül tarihlerinde kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası” dolayısıyla, Tatvan Belediyesi tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçe sahilinde etkinlik düzenlendi.

Van Gölü’nün Tatvan ilçe sahilinde “Durma! Birlikte Yürüyelim” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında sahil yolu boyunca yürüyüş yapıldı, bisiklet turu düzenlendi ve yelken gösterileri yapıldı.

Tatvan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Tatvan Gençlik Merkezi ve Tatvan Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki sporcular ile birlikte İşletme Mahallesi’ndeki Sahil İskelesi’nden, Sahil Mahallesi’ndeki bisiklet alanına kadar yürüyüş yapan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, sporcular ile birlikte ayrıca bir süre de bisiklet turu attı. Başkan Geylani, daha sonra yelken gösterisi yapan sporcuları selamladı.

Etkinliğe tekerlekli sandalyeleri ile birlikte gönüllü olarak katılan bedensel engelli vatandaşlar ile yakından ilgilenen Başkan Geylani, yaptığı açıklamada “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla, Tatvan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü sporcuları, gençlik merkezi ve belediyemiz bünyesinde olan spor kulübündeki sporcularımız ile antrenör arkadaşlarla birlikte bir etkinlik düzenledik. Etkinlik kapsamında Van Gölü’nün Tatvan ilçe sahilinde yürüyüş yaptık, ardından bisiklet turu attık ve aynı zamanda bazı sporcular da yelken gösterileri yaptı. Buradaki amacımız ‘Hareketlilik Haftası’ dolayısıyla bilinç oluşturmak. Günümüzde insanların hareket alanı kısıtlanmış durumdadır, ama biz hareket alanını genişletmek istiyoruz. İnsanların yürüyüş alanları, gezi alanları, spor alanları ve bisiklet sürebilecekleri alanlar oluşturmak, tekerlekli sandalyeler ile de rahat ulaşım sağlanabilecek bir şehir planlıyoruz” dedi.

Etkinlik, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri çerçevcesinde, gerekli önlemler alınarak gerçekleştirildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/avrupa-hareketlilik-haftasi-dolayisiyla-tatvan-da-etkinlik-duzenlendi-24018.html