Artvin Bitlis kardeşliği projesi gerçeleştirilecek

Kategori: Bitlis - Tarih: 14 Temmuz 2017 13:21
Artvin Bitlis kardeşliği projesi gerçeleştirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayesinde Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında başlatılan kardeşlik projesi kapsamında Artvin’de Bitlis buluşması gerçekleştirilecek.

Trabzon Artvinliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu himayesinde Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında başlatılan kardeşlik projesi kapsamında Artvin’de Bitlis buluşması gerçekleştirilmesi amacıyla Vali Doğanay’ı makamında ziyaret etti.
 
-BAKAN SAYIN SÜLEYMAN SOYLU’NUN TALİMATIYLA BAŞLADI
 
Başkan Külekçi, Mardin’in Derik ilçesi’nde PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün  hayalinin gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında Bitlis’ten Artvin’e bir heyet geleceğini söyledi.
 
-TRABZON-MARDİN ÖRNEK OLDU
 
Trabzon ve Mardin arasında başlatılan ve kısa süre içinde ciddi olumlu geri dönüşler sağlanan kardeşlik projesi çalışmaları devam ettiğini belirten Külekçi, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan proje kapsamına Karadeniz Bölgemizdeki illerimiz de dahil oldu. Sosyal-kültürel-turizm-ekonomi ve sportif faaliyetlerin daha güçlenmesini sağlayacak proje kapsamında bu kez buluşma yeri Artvin. Bitlis’ten aralarında öğrenci-öğretmen-sivil toplum kuruluşları ve halk oyununda bulunacağı bir ekip 17 Temmuz’da serhad şehrimiz Artvin’de ağırlayacağız” dedi.
 
-ARTVİN’DE BİTLİS’E GİDECEK
 
Artvin Valiliği ile Artvin Belediyesinin ev sahipliği yapacak kardeşlik projesi kapsamında Artvin’in tarihi ve kültürel yerlerine geziler ve çeşitli ziyaretler düzenleneceğini kaydeden Külekçi, “Bitlis ekibinden gelecek ekip 20 Temmuzda Artvin’den ayrılacak. Kısa bir zaman sonra da Artvin’den Bitlis’e ziyaret gerçekleşecek” diye konuştu.
 
-BÖLGEDEKİ HUZUR ORTAK PAYDAMIZ
 
Projede amacının ortak paydamız olan dayanışma-kaynaşma ve birliktelik bağlarının güçlenmesi olduğunu ifade eden kardeşlik projesi koordinatörü Külekçi “bölgeye huzur hâkim olacak terör belasından hep beraber kurtulacağız” dedi.
 
-VALİ DOĞANAY, ‘KONUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ’-
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay,  Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında başlatılan kardeşlik projesine her türlü desteği vereceklerini söyledi.
 
Bitlis ilinden gelecek konuklarını doğal güzelliğiyle ünlü Artvin’de ağırlamaktan son derece memnun olacaklarını belirten Doğanay,  “Bitlis heyetini ilimizde en iyi şekilde misafir edeceğiz. İlimizin tarihi, kültürel,  turistik ve doğal güzelliklerini gezdireceğiz. Değerli konuklarımız ilimizi tanıma fırsatı bulacaklar. Artvin kültürü ile Bitlis kültürünü kaynaştıracağız” diye konuştu. 
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/artvin-bitlis-kardesligi-projesi-gercelestirilecek-10499.html