Araç sahiplerinden Ford Otosan’a servis kapatma tepkisi

Kategori: Tatvan - Tarih: 20 Şubat 2021 20:13
Araç sahiplerinden Ford Otosan’a servis kapatma tepkisi

Ford Otosan A.Ş.’nin küçülme kararı gerekçesiyle Bitlis’teki tek yetkili servisi olan Ford Tatvan Aydınlar Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nden yetkisini almasına, il genelinde Ford marka araç kullanan sürücüler ve toplu taşıma hizmeti veren firma yetkilileri tepki gösterdi.

Karşıyaka Mahallesi’ndeki Ford Tatvan Aydınlar Servisi binası önünde bir araya gelen araç sahipleri ve sürücüler, Bitlis’te Ford servisi olduğu için Ford marka araç tercih ettiklerini, ilde servis hizmeti olmaması durumunda büyük sıkıntılar yaşayacaklarını belirttiler.

Bu kararın Bitlis il merkezi ve ilçeler ile köylerdeki tüm Ford araç sahiplerini mağdur ettiğini ifade eden sürücüler, araç bakımı ve tamiri için uzak illere gitmeye mahkum edildiklerini söyleyerek, Ford Otosan A.Ş.’nin bu karardan vazgeçmesini istediler.

Ufak bir bakım veya onarım için ağır kış şartlarında çevre illere gitmenin kendileri için büyük bir külfet ve mağduriyet olacağını dile getiren turizm taşımacılık firması yetkililerinden Cahit Kutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bitlis bölgesindeki kurumlara araç kiralama şeklinde iş yapmaktayım. Çok sayıda aracımız var ve hepsi Ford marka. İhaleleri alırken özellikle Ford markalı araçları seçmemizin nedeni, burada bir servisin olmasıdır. Sağlık müdürlüğü, tarım müdürlüğü, emniyet ve benzeri kurumlarda araçlarımız çalışmaktadır. Şu an bakım ve onarım için sıkıntılar yaşıyoruz. Burada servisi kapattıkları için araçlarımızı gidiş ve dönüşü 300 kilometre olan başka illere götürmek zorunda kalıyoruz. Bu da bizi ciddi anlamada olumsuz etkiliyor. Bu konuda aksaklık olunca sözleşmelerimizde sıkıntı yaşamaya başlıyoruz. Ford servisinin kapanması, Ford Otosan'ın iflası mıdır? Küçülmesi ne demektir? Bölgedeki bütün araçlar Ford araçlardır. Bu servisin kapanması, buradaki araçların bitmesi ve başka markalara geçmesine neden olmaktadır. Gerekli yerlerin sıkıntılarımızın duymasını ve bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz” dedi.

Güroymak ilçesindeki sürücüler adına konuşan taşımacılık şirketi yetkililerinden Aydın Gökkuş ise, "Ford Otosan, buradaki servisi kapattı. Öncesinden defalarca Ford Otosan'ı arayarak sorunlarımızı ilettik. Maalesef bize dönüş yapılmadı. Buradan Ford Otosan'a seslenmek istiyorum, eğer iflas etmişseniz, çıkıp bunu medyadan açıklayın ki bizde ona göre hareket edelim. Her gün sabah saat 06:30'da servise çıkıyorum. Eksi 20-30 derecede çıkış yapan bir şoförün arabası donduğu zaman müşteri hizmetlerini aradığında imdadına kim gelecek? Burada Ford servisi yoksa Diyarbakır ya da Batman'dakini arayacağım. O adam benim yardımıma ne zaman gelecek.  Elemanlarım arabanın içinde donacak mı? Buradan Ali Koç'a sesleniyorum, eğer burayı kapatırsanız, bu araçların satılmasına neden olursunuz. Eğer bu sıkıntılarımız giderilmezse şoförler olarak, haklarımızı sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.

Bitlis’te servis hizmeti olduğu için Ford aracını tercih ettiğini, Ford servisinin kapanmasıyla mağdur olduğunu söyleyen Muhammed Sarı Kaymaz da, “Araç bakımı, onarım, arıza, yağ değişimi için en yakın Batman iline gitmek zorunda kalacağız, bu da bizler için hem maddi anlamda büyük masraf, hem de büyük bir zaman kaybı. Ford bize araç sattı ama buradaki hizmetini geri çekmekle bizleri mağdur ediyor” dedi.

Mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini belirten sürücüler ve taşımacılık hizmeti veren firma sahipleri, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak gazetecilere yaptıkları açıklama sonrası olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/arac-sahiplerinden-ford-otosan-a-servis-kapatma-tepkisi-24267.html