Ampute futbol Türkiye kupası müsabakaları Ahlat’ta başladı

Kategori: Ahlat - Tarih: 22 Eylül 2020 23:28
Ampute futbol Türkiye kupası müsabakaları Ahlat’ta başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından Ahlat ilçemizde düzenlenen Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları başladı.

Ahlat Şehir Stadyumu'nda yapılacak olan müsabakaların açılış programına, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk, Ampute Milli Takım Antrenörü Gazi Osman Çakmak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İl Gençlik Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, bazı kurum amirleri ve turnuvaya katılan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Pendik Engelliler Spor Kulübü, Baltalı Grup Denizli, Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Trabzon Ortahisar Belde Spor Kulübü oyuncuları ile yöneticileri katıldı.

Müsabakalar öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Çağatay, Ampute futbolunda 7 bin sporcunun yer aldığını belirterek "Ampute Futbol Türkiye Kupasını Ahlat’ta düzenliyoruz. Ahlat’ımız bizim ve Türkiye’mizin göz bebeğidir. Böyle güzel bir mekânda ve güzel bir ilçede bu turnuvayı federasyonumuzla birlikte düzenlemekten gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda kazandığı başarılarla dünyanın gündemine gelen Ampute Milli Futbol takımımız hepimizin göğsünü kabarttı. Bizi, tarifi zor duygulara sevk etti. Şükür ki, 7 bine yakın genç kardeşimiz bedensel engellerine rağmen birçok branşta ülkemizi temsil ediyor. Bu yıl düzenlenen turnuvayı da Doğu Anadolu’da yapmak istediklerini öğrendiğimizde biz hemen Bitlis olarak talip olduk. Federasyonumuz ve Milli Takım Hocamız da bizleri kırmadı. Bugün başlayan turnuva, Cumartesi günü sona erecek. Turnuvanın başta Ahlatımız olmak üzere tüm Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Çağatay'ın konuşmasının ardından, turnuvanın ilk karşılaşması olan Gaziantep Şahin Bey Belediyesi ile Pendik Belediyesi arasında oynanacak olan müsabaka başladı. Her iki takıma başarılar dileyen Vali Çağatay, beraberindeki heyet ile birlikte müsabakayı tribünden izledi.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından, Ahlat’ta düzenlenen Ampute Futbol Türkiye Kupası’nın 25.09.2020 Cuma günü oynanacak Yarı Final müsabakaları ile 26.09.2020 Cumartesi günü oynanacak Final müsabakasının 'TRT SPOR 2' kanalından ‘CANLI’ olarak yayınlanacağı belirtildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ampute-futbol-turkiye-kupasi-musabakalari-ahlat-ta-basladi-24021.html