Ak Parti Bitlis ve Mutki Mitinglerini İptal Etti

Kategori: Bitlis - Tarih: 6 Haziran 2015 17:02
Ak Parti Bitlis ve Mutki Mitinglerini İptal Etti

Halkların Demokratik Partisi’nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlama dolayısıyla bugün yapılması planlanan Ak Parti Bitlis ve Mutki mitingleri iptal edildi.

Ak Parti Bitlis İl Başkan Nesrullah Tanğlay yaptığı açıklamada; "Halkların Demokratik Partisi'nin Diyarbakır mitingi esnasında meydana gelen menfur saldırıdan dolayı Genel Merkezimizle yapmış olduğumuz istişare sonunda aldığımız kararla Bitlis ve Mutki’deki mitinglerimizi iptal ettik. Ak Parti Bitlis Teşkilatı olarak yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 
 
Türkiye'de Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, demokrasimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik bu tür provokasyonlara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmaları büyük önem arz etmektedir. 
 
Söz konusu saldırı her şeyden önce demokrasimize, seçimin güvenliğine yönelik bir saldırıdır. Bu saldırıyı partimize mal etmeye çalışanlar tarihi bir hata içindedirler. Zira Ak Parti hiçbir dönem karanlık ellerin taşeronu olmamıştır. Bu saldırının faillerini; barışı istemeyenlerde, çözüm sürecine gölge düşürenlerde aramak lazımdır. Tüm bunlara rağmen bu saldırının karşısında olduğumuzu, bu kalleşçe saldırıyı yapanların peşinde olacağımızı deklere etmek isteriz. Her türlü sıkıntıya göğüs germiş halkımız bu saldırıyı da bertaraf edecektir. Bu anlamda halkımıza itidal ve sağduyusu çağrısında bulunuyoruz. 
 
Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyor, seçimin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ediyoruz."

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ak-parti-bitlis-ve-mutki-mitinglerini-iptal-etti-5894.html