Ak Parti Bitlis İl Başkanlığı Adaylığını Açıklayan Adaylar

Kategori: Bitlis - Tarih: 24 Aralık 2014 21:46
Ak Parti Bitlis İl Başkanlığı Adaylığını Açıklayan Adaylar

Ak Parti Bitlis merkezin 8 Şubat'ta yapılacak olan İl Başkanlığı seçiminde başkanlıklarını kamuoyuna duyuran şuana kadar iki aday oldu.

Bir yerel haber sitesinde yapılan analiz ve haberlerde anlaşıldığı gibi Bitlis AKP grubun arasında olan sözlü karşılıklı atışmalar sonrası bomba gibi düştü. Görünen o ki Bitlis AKP'nin arasında olan bu çatlaklığın nedeni ve nedenleri bilinmemekte fakat bu anlaşmazlığın fitilendiği durumda süpriz bir şekilde adaylar ortaya çıktı. İşte 8 Şubat'a yapılacak olan AKP Bitlis İl Başkanlığı seçimi nedeniyle Ben'de Adayım diyen iki aday. Bu çatlaklıkların sorumlusu olarak Fatih Kadirioğlu işaret ediliyor.

Bitlis AK Parti İl Başkanı Adaylığını Açıklayan Erhan Akarsu

Bir basın açıklamasıyla adaylığını duyuran Akarsu yaptığı açıklamada; Ak Parti Ahlat İl Genel Meclis Üyesi ve aynı zamanda AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Akarsu, İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Ak Parti kurulduğu günden bu yana siyaset yaptığını, iki dönemdir Bitlis halkına hizmet için İl Genel Meclis üyesi olarak göreve devam ettiğini ve bugüne kadar partinin çeşitli kademelerinde görev yaptığını söyledi.
 
Akarsu; ara vermeden siyasetin içinde olması ve seçilmiş olmanın vermiş olduğu sorumluluk bilinci ile seçim bölgesi Ahlat’ın dışında tüm ilçelerde ve Bitlis merkezde halkla diyaloğu hiç kesmeden, hemen hemen her yerde sevilen biri olduğunu, amacının il başkanlığını çok üst seviyede teslim edecek olan Fatih Kadirioğlu’nun bıraktığı yerden herkesi ve her kesimi kucaklayarak ama mesaisini ve zamanını halkın hizmetine ayrım yapmaksızın, genel istişare yolunu mutlaka tercih ederek; ilimizin gelişimi ve halkımızın refah seviyesini çok şeffaf bir şekilde daha ileri seviyeye taşımak amacıyla AK Parti Bitlis İl Başkanlığına aday olduğumu söylemek istiyorum.

Akarsu böyle bir göreve talip olmadan önce kamuoyunda isimleri ön plana çıkan adayların hepsini tebrik ettiğini, bu tatlı yarışta demokrasinin egemen olduğunu, halkın iradesinin sandığa yansıyacağı ve kaybedenin olmayacağını söyledi. Partiye gönül vermiş ve ilçe delegelerinin oylarıyla seçilen 600 delegenin tamamına bu vesileyle saygı, sevgi ve hürmetlerini sunarak en yakın zamanda ilçe teşkilatlarına ve delegelerine ziyaret turları gerçekleştireceğini ifade etti.

Akarsu konuşmasının sonunda "Son olarak bazı tabuların hep beraber yıkılarak, birilerinin güdümüyle ve talimatlarıyla değil; hepimizi bir yerlere getiren halkın talimatları, ihtiyaçları  ve istekleri doğrultusunda çok katılımlı bir il yönetimini hep beraber oluşturacağız. ilimize ve halkımıza en hayırlı aday kimse Allah ona bu zorlu ve bir o kadarda onurlu görevi nasip etsin" diye konuştu.


Bitlis AK Parti İl Başkanı Adaylığını Açıklayan Cemalettin Kinç

21 Aralık 2014'te Tatvan İlçe Kongresinden hemen sonra Kulislerde adı, AKP İl Başkanlığına Aday olarak konuşulan Cemalettin Kinç kendi Sosyal Paylaşım sitesinde Bitlis AK Parti İl adaylığını açıkladı.

Adaylığını sosyal medya üzerinden duyuran Kinç, "İlçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra hiyerarşik usüle uyaraktan istişaremi yapıp İl Başkanlığına Aday adaylığımı kamuoyuyla paylaştım. Tüm aday adayı kardeşlerimi de tebrik eder, Rabbim'den hayırlısını temenni ediyorum" diye konuştu.

Cemalettin Kinç'in adaylığını açıkladıktan sonra AKP İl Başkanlığına aday sayısı Nesrullah Tanğlay, Burhan Aksoy, Erhan Akarsu ile adaylar 4'e yükselmiş oldu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ak-parti-bitlis-il-baskanligi-adayligini-aciklayan-adaylar-4733.html