Ahlatlı Öğrenciler Türkiye Üçüncüsü Oldu

Kategori: Ahlat - Tarih: 14 Mayıs 2014 12:09
Ahlatlı Öğrenciler Türkiye Üçüncüsü Oldu

Van Bölge Sergisi’nde 3 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük elde ederek büyük bir başarı sağlayan Sadullah Gencer Anadolu Lisesi’nin birincilik elde eden projeleri Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 5 ile 9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen final yarışmasında sergilendi.

Yapılan final yarışması sonucunda Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencileri Fatmanur Canevi ve Kader Gültaç’ın proje rehber öğretmeni Bülent Bildirici’nin koordinatörlüğünde tarih dalında hazırladığı “Tarih Sahnesinin Bilinmeyen Yüzleri: Kubbetü’l İslam’da Babalar” ve öğrenci Rüveyda Geyik’in proje rehber öğretmeni Adnan Uludağ’ın koordinatörlüğünde sosyoloji dalında hazırlanan “Demokratikleşme Paketinin Ahlat’taki Sosyo-Ekonomik Yapıdaki Yansımaları” konulu projeler Türkiye 3’ncüsü oldu.

Özellikle tarih dalındaki proje ile Van bölgesinde bir ilki gerçekleştiren Sadullah Gencer Anadolu Lisesi, Ahlat’ın gurur kaynağı oldu. Final yarışması sonucu Ahlat’a dönen Türkiye 3’ncüsü öğrenciler, proje koordinatörü öğretmenleri, Okul Müdürü Bülent Bildirici, Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Özdaş ve Okul Aile Birliği Başkanı Zübeyr Ergezen’i makamında kabul eden Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, elde edilen başarıdan dolayı öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Türkiye 3’üncülüğünün büyük bir başarı olduğunu belirten Kaymakam Dölek, “Elde ettiğiniz başarı bizleri çok sevindirmiştir. İnşallah daha büyük başarılara imza atarsınız. Bu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakam Dölek, daha sonra öğrencileri ödüllendirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlatli-ogrenciler-turkiye-ucuncusu-oldu-3056.html