Ahlat taşı 2017 yılının birim fiyatları belirlendi

Kategori: Ahlat - Tarih: 2 Mart 2017 20:05
Ahlat taşı 2017 yılının birim fiyatları belirlendi

Bölgenin yapı malzemelerinin başında gelen Ahlat taşının 2017 yılı birim fiyatları belirlendi. Türkiye'nin en dayanıklı ve estetik yapı malzemelerinden olan Ahlat taşının 2017 yılı birim fiyatları, Ahlat Sınırlı Sorumlu Doğal Yapı Taşı Kooperatifi yönetiminin aldığı ortak karar ile belirlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ahlat Sınırlı Sorumlu Doğal Yapı Taşı Kooperatifi Başkanı Seyfettin Altındaş, özellikle bina, çeşme, cami ve minare gibi yapılarda kullanılan Ahlat taşının hem dayanıklı hem de estetik olması bakımından yörede en çok kullanılan yapı malzemelerinin başında geldiğini belirtti.

Isı ve yalıtım özelliği olan taşın 2017 yılı birim fiyatlarının belirlendiğini, fiyatlara itibar etmeyen taş işletmecilerine ise cezai işlem uygulanacağını söyleyen Altındaş, şöyle konuştu: 

"Bölge mimarisinde önemli olan bu taş gerek modern yapılarda gerek tarihi eserlerin onarımında halen kullanılan önemli bir yapı malzemesidir. Sadece Ahlat'ta bulunan ve çeşitli renk hakimiyeti olan taşın, kırmızı, kahve, beyaz ve siyah renklerinin yanı sıra çeşitli tonları da mevcuttur. Dekoratif amaçlı kullanılan Ahlat taşının Türkiye pazarında daha geniş yer bulması için çeşitli projelerimiz olacak. Elektrik, işçi ve diğer giderleri ödemekte sıkıntı çektiğimiz için fiyat değişikliği yapıldı. Kooperatif üyelerimizde bu kararı onayladı."

Beyaz taşın metrekare üzerinden birim fiyatı 50, kırmızı ve kahverengi taşın ise 40 lira olarak belirlendi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-tasi-2017-yilinin-birim-fiyatlari-belirlendi-9958.html