Ahlat'ta Ygs-Lys tercih danışmanlığı merkezi açıldı

Kategori: Güncel - Tarih: 30 Temmuz 2016 16:47
Ahlat'ta Ygs-Lys tercih danışmanlığı merkezi açıldı

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin daha sağlıklı tercih yapmaları için “Tercih Danışmanlığı Merkezi” oluşturdu.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi'nde oluşturulan Tercih Danışmanlığı Merkezi'ne müracaat edecek öğrenciler, 3 Ağustos 2016 tarihine kadar rehber öğretmenler eşliğinde daha sağlıklı bir şekilde tercihlerini yapabilecek. Oluşturulan tercih bürosunu Şube Müdürü Taner Dalga ile birlikte ziyaret eden Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, alanında uzman yönetici ve rehber öğretmenlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tercih yapmak için gelen öğrencilerle de sohbet eden Müdür Özden, öğrencilere iyi bir üniversiteye yerleşme temennisinde bulunarak başarılar diledi. 2016 ÖSYM tercih işlemlerinin 29 Temmuz 2016 tarihinde başladığını ve 3 Ağustos 2016 tarihinde sona ereceğini belirten Müdür Özden, öğrenciler için hayati önem taşıyan tercihler için "Tercih Danışmanlığı Merkezi" oluşturduklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin tercihlerinde yardımcı olmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Özden, "Tercih Danışmanlığı Merkezimizde ilçemizdeki idareci ve rehber öğretmenlerden Tahir Gözel, Tayfur Göktaş, Erhan Yıldırım, Kürşat Gözel ve Yavuz kocak tarafından öğrencilerimize tercih danışmanlığı yapılmaktadır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'müzde açılan tercih bürosunda 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında önceki yıllarda ve bu yıl mezun olmuş öğrencilerimize de tercihlerinde yardımcı olunacaktır. Amacımız öğrencilerimizin yanlış tercihler sonucu üniversiteye yerleşememesini engellemektir. Bunun önüne geçmek ve öğrencilerin mağdur olmamaları için bu yıl da tercih bürosu oluşturduk. Büromuzda görev alan öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-ygs-lys-tercih-danismanligi-merkezi-acildi-8612.html