Ahlat'ta Paintball Oyununa Yoğun İlgi

Kategori: Spor - Tarih: 28 Mayıs 2013 17:17

Ahlat'ta genç girişimci Muhammet Orakçı, ülkemizde en çok oynanan spor dallarından biri olan paintball oyun alanını hizmete açtı.

İlçenin Kırklar Mahallesi Ovakışla Yolu üzerinde 16 bin metrekare alan üzerinde açılan paintball arenaya yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Muhammet Orakçı, ilçede sportif faaliyetlerin artması açısından oldukça güzel bir oyun alanı açtıklarını belirtti. Orakçı, "Oldukça geniş bir alanda Paintball arenayı ilçemizde hizmete açtık. Bununla ilgili her türlü tesisatımız hazır. Her yaştan insanın rahat bir şekilde oynayabileceği, tehlikesiz bir oyundur. Oyun alanının dışında da piknik yapılabilecek geniş alanımız var. Paintball, bir takım ve strateji oyunudur. Paintball'da her oyuncunun yüzünde, kırılmaz camlı özel bir maskesi ve elinde ise özel silahlar var. Bu silahlar görünümleriyle gerçek silahları andırır, ancak farklı olarak bunlar öldüren mermiler değil, boyayan kapsüller atar. Kapsülün içindeki boya ise gıda boyasıdır. Doğaya ve insanlara zararlı değildir, ayrıca giysilerden de ıslak bir bezle dahi kolayca çıkabilir. Oldukça eğlenceli bir oyundur. Yeni açmış olduğumuz paintball arenaya tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.
 
Yeni açılan işletme hakkında kısa bir açıklama yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, böyle bir işyerinin açılışını yapmaktan
 
memnun olduklarını ifade etti. Çoban, "Burayı ilerleyen zamanda daha iyi bir boyuta taşıyacaklarından şüphem yok. İlgi devam ettiği sürece burada ki sportif faaliyetler de ilgi görecektir. Bu nedenle burayı açan kardeşlerimi sportif faaliyetlere vermiş oldukları destekten dolayı kutluyorum. Burayı inşallah daha ticari bir kültüründe içerisine taşırlar. Sporun sadece spor için değil ticaretle birliktede yapılabileceğinin örneğini gösterdiler. Hayırlı ve bol kazançlar diliyorum" dedi.
 
Daha sonra Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından Paintball Arena'nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından oyun sahası içerisine giren vatandaşlar, paintball silahları ile atış yapmanın keyfini sürdüler.
 
Ardından Paintball Arena'da yapılan oyun ile açılış programı sona erdi. 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-paintball-oyununa-yogun-ilgi-166.html