Ahlat'ta Malazgirt Zaferi Kutlamalarına Yoğun İlgi

Kategori: Ahlat - Tarih: 25 Ağustos 2021 15:36
Ahlat'ta Malazgirt Zaferi Kutlamalarına Yoğun İlgi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen “Ahlat - Avrasya Kültür Şenlikleri” ve “Malazgirt Zaferi'nin 950. Yıldönümü” kutlamalarına yoğun ilgi.

Çarho mevkisinde kurulan Millet Bahçesi'ndeki 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nda düzenlenen kutlamalar için yurt dışından gelen çok sayıda misafirlerin yanı sıra, Türkiye genelindeki farklı illerden gelen vatandaşlar etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.

Ayrıca, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Van'a gelen 68 ülkenin büyükelçileri, 150 kişilik gurup ile birlikte Ahlat’taki kutlamalara katıldı. Öte yandan, Yunus Emre Enstitüsünün aracılığıyla Türki devletler başta olmak üzere 30 değişik ülkeden 30 okçu da etkinliklere dahil oldu.

Ahlat Millet Bahçesi'ndeki etkinlik alanlarında incelemelerde bulunan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, stantları ve çadırları gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Kutlamalar için ülkenin dört bir yanından ziyaretçilerin kente geldiğini söyleyen Vali Çağatay, “Hemşerilerimiz bu bölgedeki binlerce yıllık tarihimize ait kültürel öğelerimizi göstermek için bir araya geldi. Bu yıl bir güzellik daha gerçekleşti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden ziyaretçilerimiz var. Buradaki herkesi ziyaret ettik, herkes mutlu. Bu bölgeyi tanımaktan, görmekten ve bu bölgenin Ahlat ve Bitlis olduğunu, Türkiye'nin Bitlis ve Ahlat demek olduğunu görmekten mutlular” dedi.

Etkinliklere katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz ise, Bugün 60'a yakın büyükelçi burada. Cumhurbaşkanımız da iştirak edecek. İnşallah başka devlet başkanları da gelecek. Bu nedenle Ahlat'ımızın ve yörenin kıymetini bilelim, kardeşliğimizi kimseye bozdurtmayalım. Bin yıllık kardeşliğimiz devam etsin. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama herkes bilmeli ki bu ülkenin bir karış toprağını kimseye vermeyiz. Bütün konuklara çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız da, Ahlat ve Malazgirt'te büyük bir gurur, coşku ve heyecanın yaşandığını söyledi.

Başkan Yıldız, “Sultan Alparslan 1071'de Anadolu'yu bize vatan bıraktığında Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Roman, Boşnak, Alevi ve Sünni'si ile bir ve beraber olarak bir yolculuğa çıktık. Gönülleri fethetmek üzere yola çıktık. Kutlu bir yolcuktu. Yolculuğumuz mübarek olsun. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Ahlat'a teşrif edecekler ve bu meydanda sizlere ve bütün dünyaya hitap edecekler. Bin yıllık tarihimizin ve birliğimizin şehri Ahlat'tan bütün ülkeye ve dünyaya seslenecekler” dedi.

Atlı spor oyunları, ok atışları, uçurtma şenliği, yöresel ürünlerin tanıtımı, keno gösterisi, mehteran gösterileri ve benzeri etkinliklerle devam eden kutlamalar kapsamında, Ahlat ilçe merkezinde 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile meşale yürüyüşü gerçekleştirildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlik alanında sağlık çalışanları tarafından PCR testi ve aşılama faaliyetleri yürütüldü.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-malazgirt-zaferi-kutlamalarina-yogun-ilgi-24528.html