Ahlat’ta genç girişimcinin 5 milyon liralık tarım yatırımı

Kategori: Ahlat - Tarih: 29 Eylül 2017 14:30
Ahlat’ta genç girişimcinin 5 milyon liralık tarım yatırımı

Ahlat ilçesinde genç girişimci Kenan Örken tarafından ilçede son teknoloji sistemle fasulye ve buğday eleme, temizleme, paketleme ile pazarlama işlemleri için yapılan fabrika son aşamasına geldi.

Ahlatlı genç girişimci Kenan Örken tarafından ilçede 5 milyon TL değerinde bakliyat fabrikası kurulurken, fabrikanın kısa bir süre sonra açılışının yapılması bekleniyor. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte fasulye ve buğday eleme, temizleme, paketleme ve pazarlama işlemlerinin yapılacağı beliren Örken, şuan itibariyle de çiftçilerden mahsul alımına başlandığı ve depoların ürünlerle dolu olduğunu ifade etti.

Kenan Örken, İlçemizde üretmiş olduğumuz fasulyeyi Mersin Borsasına gönderiyorduk. Bölgemizde yetişen ürünler Mersin’de işlendikten sonra paketlenmiş olarak tekrar buraya intikal ediyor. Çiftçilerimiz burada pazar bulamadığı için sorun yaşıyor. Amacımız burada hem çiftçimizin pazar sorununu gidermek hem de çiftçilerimizi fasulye ekimine teşvik etmektir. İşletme açtığımızdan borsalar da haberdar oldu. Yaklaşık 10’un üzerinde komisyoncu kendilerine mal kalmayacağı şüphesiyle alım yaptılar. Geçen yıla oranla fiyatlar Türkiye geneli düşük olmasına rağmen ilçemizde 15-20 kuruş arasında genel piyasa üzerinden satış yapıldı. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi de Ahlat fasulyesini Türkiye genelinde markalaştırmaktır. Tesisimiz toplam 2 bin 540 metrekare alandan kurulmuştur. Saatte 10 ton, günlük ise 100 ton üretim kapasiteli çalışacağız. Kullanacağımız makinelerin bir kısmı yurt içinden bir kısmı ise yurt dışından alınmıştır. Burada ki tesisimizde kullanılacak son teknoloji sistemle çalışan Türkiye’de ki 10 firma içerisindeyiz. Tesisimizde fasulye ve buğday eleme, temizleme, paketleme ve pazarlama işlemleri yapılacaktır. Şuan itibariyle de çiftçilerimizden mahsul alıyoruz. Depolarımız ürünlerle dolu vaziyettedir. Yakın zamanda ise tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Tesisimiz 5 milyon TL’lik bir yatırım olmakla birlikte bu miktarın 1 milyon TL’si Tarım Bakanlığı tarafından hibe edilmiştir. İlçemize yatırım yapmaktan oldukça mutlu oldum. Sonuçta bu memleketin insanıyız ve yaşadığımız şehre hizmet etmekten oldukça gurur duyuyorum dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-genc-girisimcinin-5-milyon-liralik-tarim-yatirimi-10741.html