Ahlat'ta Dağ Bisikleti Yarışları Düzenlenecek

Kategori: Ahlat - Tarih: 24 Ağustos 2014 14:25
Ahlat'ta Dağ Bisikleti Yarışları Düzenlenecek

Bu yıl Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışması Bitlisin Ahlat ilçesinde düzenlenecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararasi Bisiklet Federasyonunun(UCİ) faaliyet programında 24 Ağustos 2014 tarihinde yer alan dağ bisikleti yarışı Tarihi Ahlat Kalesi ve çevresinde gerçekleştiriliyor.Yarışmalara başta İran ve  Gürcistan milli takimları olmak üzere toplam 100  sporcu katılıyor.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz “Salcano bisikletlerinin sponsorluğunda uluslararası bisiklet yarışlarını ikinci kez Bitlis’te düzenliyoruz. Birincisini iki yıl önce Adilcevaz ilçemizde gerçekleştirmiştik. Büyük bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan ilimizin dış dünyaya tanıtılması için bu tür organizasyonlara daha çok ihtiyacı var. Bunun için çeşitli kurum ve kuruluşlarla sürekli temas halindeyiz. İki yıl önce Salcano yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde uluslararası dağ bisiklet  yarışlarının  Adilcevaz’da düzenlenmesini sağladık. İlimiz bu alanda  İkinci kez bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Yarışlarımızı tarihi önemi olan, Yavuz Sultan Selim’in başlattığı Kanuni Sultan Süleyman’ın tamamladığı Ahlat  Kale’sinin içinde ve çevresinde yapıyoruz.”diyen Demiröz, önümüzdeki yılda yarışların yine ilimizde yapılacağının müjdesini verdi.
 
Sözlerine devam eden Demiröz ” Bitlis’te yapılan yarışlar ilimizde bisiklet sporunun gelişmesine zemin hazırlayacaktır. Bu nedenle Bitlis’ten uluslararası alanda yarışacak takımlar ortaya çıkmasını istiyoruz.”dedi.
 
Yarışlara Sponsor olan Salcano temsilcisi Bayram Akgül yaptığı açıklamada “Yaklaşık 20 yıldır Uluslararası yarışlara sponsorluk yapıyoruz. İki yıl önce Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz’ün teklifi üzerine yarışların Türkiye ayağını Bitlis Adilcevaz’da yapmaya karar verdik.  Yaptığımız  yarışlardan son derece memnun kaldık. Sayın Milletvekilimizin isteği üzerine bu yılda Ahlat’ta gerçekleştiriyoruz.
 
Bu yarışlar  C 2  düzeyinde olup beş kategoriden oluşuyor. Dereceye giren sporcular  aldıkları puanla  olimpiyatlara gitmeye hak kazanacaklar. 4 km uzunluğundaki  parkur  tarihi Ahlat kalesi’nin içi ve çevresinde yapılacak. Ahlat yarış alanı Alanya parkuruna benziyor ve sporcularımız burayı çok beğendiler.  Burada maraton yarışlarına uygun alaların olduğunu gördük.  Maraton için ayrıca bir organizasyon da yapılabilir. Milletvekilimizin de talebi var. Bu teklifi de tekrar değerlendireceğiz.
 
Bu etkinlikler bölgede bisiklet sporunun ve yarışlarının gelişmesini sağlayacak. Acilen Bitlis’te bir bisiklet takımı oluşturulmalı ve bu yarışlarda yerini almalıdır. Bu çalışmalar turizmin gelişmesine çok büyük katkılar sağlayacaktır.” diyen Akgün “Burada yaptığımız yarışların Ahlatta gerçekleşmesini sağlayan Başta Milletvekilimiz  Vedat Demiröz olmak üzere Belediye Başkanımıza, tüm emeği geçenlere ve misafirperver Ahlat halkına teşekkür ediyoruz.”dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-dag-bisikleti-yarislari-duzenlenecek-3982.html