Ahlat’ta bölgenin en büyük millet bahçesi yapılıyor

Kategori: Ahlat - Tarih: 5 Kasım 2020 16:20
Ahlat’ta bölgenin en büyük millet bahçesi yapılıyor

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın girişimleriyle, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük millet bahçesi yapılıyor.

2021 yılının Ağustos ayında Millet Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, şöyle konuştu;

“Burası daha önce etkinlik alanımızdı. Artık nitelikli geçmişe ve özelliğe sahip alan bir alandayız. Şu ana kadar geçici enstrümanlarla gerçekleştirmiş olduğumuz festival alanını halkımıza aslında daha net ifadeyle ilimizin tamamını, Muş ve Van’ı da ağırlayabileceğimiz aynı zamanda festivallerimizi de yapabileceğimiz muhteşem bir millet bahçesine dönüştürüyoruz. Bahçemiz içerisinde kıraathaneleriyle, cami ve yürüyüş parkurlarıyla kısacası burada festival yaparken geçmişte bulunan Ahlat çarşımızı da hatırlayacağınız niteliğiyle, en önemlisi de hipodrom tarzı bir alanımızın varlığı ve bununla beraber etno sporu gerçekleştireceğimiz alan, arkasından ata sporlarımızla olayı değerlendirdiğimizde güreş alanları ve atlı okçuluk faaliyetlerinin yürütüleceği bir alana da dönüştürüyoruz. Ama en önemlisi halkımızın 12 ay dinlenebileceği, ailesiyle vakit geçirebileceği muhteşem bir millet bahçesi yapılıyor.”

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-bolgenin-en-buyuk-millet-bahcesi-yapiliyor-24086.html