Ahlat'ta 500 adet fidan toprak ile buluştu

Kategori: Ahlat - Tarih: 11 Kasım 2020 16:35
Ahlat'ta 500 adet fidan toprak ile buluştu

Ahlat'ta 'Milli Ağaçlandırma Günü' etkinlikleri kapsamında bin 500 ağaç toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında, tüm yurdumuzda olduğu gibi saat 11.00’da Bitlis Ahlat’ta korona virüs tedbirlerine uygun olarak fidan dikimi yapıldı. 

Ahlat Gençlik Kampı’nın bulunduğu alanda gerçekleşen fidan dikimine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kurum amirleri, kamu kurumlarında çalışan memurlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Ahlat Gençlik Kampının bulunduğu alandaki fidan dikimine katılan Vali Oktay Çağatay, protokol üyeleriyle fidan dikerek fidanlara can suyu verdi. Fidan dikmek için alana gelen öğrencilerle beraber de fidan diken Vali Oktay Çağatay, öğrencilerle sohbet ederek onlarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra Vali Oktay Çağatay, alanı dolaşarak fidan dikmek için alana gelen vatandaşlarımızla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fidan dikimi yaptıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Çağatay yaptığı açıklamasında “Şu anda Ahlat’tayız. Geçen yıl başlayan program kapsamında bu yıl burayı örnek bölge olarak seçtik. Şuanda Bitlis’te 7 ayrı bölgede toplam 100 bin ağaç olarak yürütülen faaliyeti buradaki bin 500 ağaçla devam ettirmiş oluyoruz. Malumunuz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlayan bir projedir. Her yıl 11.11.11 diye nitelendirdiği, yani 11’inci ayın 11’inde saat 11.00’da yapılan bir faaliyettir. Bu yıl 30 ülkeden de katılım olduğunu biliyoruz. İnşallah dünyaya yayılacak ve dünyayı ağaçlandırma seferberliğinde Türkiye önder olacak. Bitlis’imize ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenlere de teşekkür ederim.” Dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-500-adet-fidan-toprak-ile-bulustu-24096.html