Ahlat'ta 12 yıllık husumet barışla sonuçlandı

Kategori: Ahlat - Tarih: 12 Ekim 2016 20:55
Ahlat'ta 12 yıllık husumet barışla sonuçlandı

Ahlat ilçesinde, 12 yıl önce 1 kişinin ölümüyle aralarında husumet oluşan 2 aile barıştı.

İlçede, hayvan otlatma meselesi yüzünden Seyrantepe köyünden Soylu ile Kınalıkoç köyünden Sarı aileleri arasında 2004 yılında başlayan ve bu nedenle 1 kişinin hayatını kaybettiği husumet, bölgedeki kanaat önderlerinin girişimi sonucu barışla sonuçlandı.

Ahlat Zeki Peker Taziye ve Kültür Evi'nde ailelerin barışması nedeniyle düzenlenen törene, Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Emniyet Müdürvekili Erdem Yaban, İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, kanaat önderleri, bazı köy ve mahalle muhtarları ile ailelerin fertleri katıldı.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu, burada yaptığı konuşmada, hayırlı bir iş için bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Doğduğumuz zaman kulağımıza okunan ezanla beraber öldüğümüzde okunan salaya kadar hepimizin bir ömrü var. Bu ömrümüz süresince de hepimiz hatalar yapıyoruz. Ama bu hatalardan dönmek ve hataları affetmek çok büyük bir onurdur." diyen Bülent Tekbıyıkoğlu, şunları söyledi: 

"Aynı zamanda küsleri barıştırmak farzı kifayedir. Yani burada bu işi yaparak aslında çevremizdeki bir İslam ümmetinin üzerindeki bu yükü de alıyoruz. Başta affedici olan kısmı kutluyorum. Pişman olanları da tebrik ediyorum. Ama bir o kadar da bu grubu bir araya getiren değerli haziruna şükranlarımı sunmak istiyorum. Tabi şeriattan bahsederiz. Şeriat aynı zamanda 'adalet' demektir. Burada hepiniz çok onurlu bir davranışta bulundunuz. Herkesten Allah razı olsun. Bu iş nihayetlendiği zaman günahlarımızın önemli bir kısmından arınmış, sonbahar yaprakları gibi günahlarımızın belli bir kısmını dökmüş olarak buradan ayrılmayı Allah bizlere nasip etsin."

Konuşmanın ardından husumetli ailelerin mensupları Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek, birbirleriyle tokalaştı. Tören, verilen barış yemeğiyle son buldu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-12-yillik-husumet-barisla-sonuclandi-9125.html