Ahlat MYO'da Mezuniyet Sevinci

Kategori: Ahlat - Tarih: 14 Mayıs 2018 19:20
Ahlat MYO'da Mezuniyet Sevinci

Ahlat Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Mezuniyet Töreni’nde öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Ahlat Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Mezuniyet Töreni, Halk Eğitim Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Ahlat MYO akademik ve idari personelleri, bazı kurum amirleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Okul birincisi Ahmet Özçelik’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ahlat MYO Müdürü Öğr. Gör. Harun Koçak, mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarı dileğinde bulundu. Koçak; “Bugün burada, yüksekokulumuzun kuruluşunun 27. yılında 25. mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulumuz önlisans programlarından mezun olan genç meslek elemanlarımızın sevincini paylaşmak, okulumuzun ülkemize kazandıracağı, mesleğinde yetkin mezunlarımızı şerefle uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu adına herkese teşekkür ediyor, 2016– 2018 dönemi mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum.” dedi.

Sözlerine Mikayil Azaflı'nın şiirlerinden örnekler okuyarak başlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli mezun olan öğrencileri tebrik ederek, yeni hayatlarında başarılar diledi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, Ahlat’ın özel bir yer olduğunu ifade ederek; “Değerli kardeşlerim okuduğunuz şehir, en az okuduğunuz okul kadar, en az öğretim görevlileriniz kadar hayatınızda mutlak manada rol oynar. Unutmayınız ki yaşadığınız toplumda bir okuldur ve oradan çok şeyler elde edersiniz. Yani dünyada bazı marka üniversitelerimiz var, şehirlerle özdeşleşmiştir. Bu Türkiye’de de böyledir. Bitlis Eren Üniversitesi de çok özeldir. Ama unutmayın ki bin yıl önceki başkentimiz Ahlat da çok özeldir. Onun için elinizdeki diplomanın kıymetini bilin, çünkü üzerinde Ahlat yazıyor. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül de yaptığı konuşmada, öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulunarak; “Sevgili öğrenciler, sizlere birkaç tavsiyem olacak. İçinde bulunduğumuz çağ 21. Yüzyıl. Belki de insanlık tarihinin bilimsel olarak, teknolojik olarak şu ana kadar yaşadığımız zaman dilimini göz önüne aldığımızda değişim hızının en yüksek olduğu çağlardan birini yaşıyoruz ve bu çağa yön verecek olanda siz gençlersiniz. 2 yıllık meslek yüksekokulundan mezun oluyorsunuz. Lütfen imkânı olanlar, olmayanlar da imkân oluştursunlar ve bunu 4 yıllığa çıkarın. En az bir yabancı dil öğrenin, şu anda diplomasi ve teknolojik dil olarak geçen İngilizceyi muhakkak öğrenin. Bölümünüz ne olursa olsun ama mutlaka bir kodlama dilini öğrenin. Artık modern dünyada herkesin tüm niteliğe sahip olma şansı yok. Bu yeni dünya içerisinde sizin ekip çalışmasını öğrenmeniz gerekiyor. Yani birbirinizle uyum içerisinde olmayı ve aynı hedefe yürümeyi mutlaka başarmak zorundasınız. Ben size bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Mezuniyet töreni, öğrencilere anı belgeleri ve bölüm birincilerine plaketlerinin protokol tarafından takdim edilmesinin ardından mezuniyet pastası kesimi ve kep atma töreniyle sona erdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-myo-da-mezuniyet-sevinci-11408.html