Adıyaman'da ittifak SAADET'i!

Kategori: Güncel - Tarih: 7 Ocak 2019 12:48
Adıyaman'da ittifak SAADET'i!

İYİ Parti ve CHP ittifakı Adıyaman'da Saadet Partisi adayı Ahmet Faruk Ünsal'ı destekleme kararı aldı.

CHP ve İYİ Parti arasındaki yapılacak işbirliğinde il sayısı Artvin ve Rize ile birlikte 20’ye yükselirken; iki parti Adıyaman’da da Saadet Partisi’ni destekleme kararı aldı.

CHP ve İYİ Parti bir süredir il ve ilçeler için görüşmeleri sürdürüyordu. İki parti geçen hafta 18 ilde uzlaşıya varmıştı. Bu kapsamda İYİ Parti, CHP’nin mevcut 8 il belediyesinde; Bolu, Kırşehir, Sivas ve Erzincan’da CHP adayını destekleyecek; CHP ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de İYİ Parti adayını destekleyecekti.

Bugün Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yer alan kulis haberlerine göre; iki parti arasında yapılan son görüşmede, uzlaşılan il sayısı 18’den 20’ye yükseldi. İYİ Parti’nin Artvin ve Rize’de de CHP’nin adayını desteklemesinde uzlaşıldı. CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifaka son görüşmede ilk kez Saadet Partisi de katıldı. Buna göre; hem İYİ Parti hem CHP Adıyaman’da Saadet Partisi’nin adayını destekleyecek. Saadet Partisi, Adıyaman’da eski AKP milletvekili Ahmet Faruk Ünsal’ı aday ilan etmişti. İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklif götürdüğü Ünsal’ın SAADET’ten aday olmayı uygun gördüğü belirtiliyor.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adiyaman-da-ittifak-saadet-i--12195.html