Adilcevazlı milli atlet Ömer Oti dünya şampiyonu oldu

Kategori: Spor - Tarih: 4 Mayıs 2016 20:00
Adilcevazlı milli atlet Ömer Oti dünya şampiyonu oldu

Macaristan’da düzenlenen Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası’nda 18 yaşındaki Adilcevazlı milli atlet Ömer Oti, dünya şampiyonu oldu.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası’na Türk sporcular damga vurdu.Erzurum Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde okuyan Adilcevazlı milli atlet Ömer Oti, 15.10’luk derecesiyle birinci sırada yarışmayı tamamlayarak dünya şampiyonu oldu. Aynı okuldan Fırat Özkorkmaz ise aynı yarışta üçüncü sırayı alırken, bu iki atletin gösterdiği başarı Erzurum Adnan Menderes Anadolu Lisesi’ne ikinci kez dünya şampiyonluğunu kazandırdı.
 
Ömer Oti, şampiyon olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, “Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası’nda iyi bir derece alacağıma inanıyordum ve nitekim öyle oldu. Daha çok çalışıp Allah’ın izniyle daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum. 2014 yılında İsrail’de düzenlenen Dünya Liseler Arası Kros Yarışması’nda da birincilik elde etmiştim. Hedefim öncelikle olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çekip milli marşımızı okutmaktır. Bu yıl düzenlenecek olan olimpiyatlara katılabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyorum. İnşallah olimpiyat barajını aşarak ülkemi olimpiyatlarda en güzel şekilde temsil etmek istiyorum.
 
Başarılarımla her zaman övünç duyan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne, atletizm milli takım antrenörü Fadıl Kara’ya, her zaman yanımda olan, desteğini ve güvenini benden esirgemeyen antrenörüm Fatih Tunçtan’a, Fenerbahçe Spor Kulübü Atletizm Şubesi yöneticilerine, Adilcevaz Belediyesi ve Adilcevaz Kaymakamlığı’na, ayrıca her koşulda beni destekleyen aileme ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adilcevazli-milli-atlet-omer-oti-dunya-sampiyonu-oldu-8019.html