Adilcevaz'da Yatırımların Açılışları Yapıldı

Kategori: Adilcevaz - Tarih: 4 Mart 2014 21:09
Adilcevaz'da Yatırımların Açılışları Yapıldı

Adilcevaz ilçesinde çeşitli açılış programlarına katılan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, ilçe esnafını gezerek vatandaşlardan yerel seçimler için destek istedi.

Adilcevaz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan iş merkezinin açılışının ardından, Güneş Enerjisi Tesisi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Camii temel atma töreni ve Çok Amaçlı Toplum Merkezinin yanı sıra Adilcevaz Onkoloji Hastanesine Diyaliz Ünitesinin açılışları yapıldı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen "Adilcevaz'a Güneş Doğuyor" projesi kapsamında kurulan Güneş Enerjisi Tesisinin açılışında konuşan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Adilcevaz’ın büyümesi ve gelişmesi için Ak Parti hükümetinin elinden geleni yaptığını ifade ederek, 30 Mart yerel seçimlerinde Adilcevaz Belediyesini Ak Parti’nin kazanmasıyla birlikte ilçeye hükümetin yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ise açılışta yaptığı konuşmada; güneşten enerji üretmek için hazırladıkları projeyi DAKA'ya sunduklarını ve projenin DAKA tarafından onaylandığını ifade ederek, “DAKA tarafından kabul gören projeyle, Adilcevaz'da güneş enerjisinden yılda 500 kilovat saatlik enerji üreteceğiz. Bu projemizin bedeli 1 milyon 800 bin liradır. Bunun yüzde 40'ını DAKA, geri kalanını da biz karşılayacağız" dedi.

KİLER YEREL SEÇİMLER İÇİN DESTEK İSTEDİ

Çeşitli açılışlarda bulunmak üzere Bitlis’in Adilcevaz ilçesine gelen Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, yerel seçimler için vatandaşlardan destek istedi. Ak Parti Adilcevaz Belediye Başkan Adayı Necati Gürsoy ile birlikte ilçe esnafını ziyaret eden milletvekili Vahit Kiler ve beraberindeki heyet esnafın sorunlarını dinleyerek yerel seçimler için destek istedi. Adilcevaz’da çeşitli açılış programlarına katılan Kiler ve beraberindeki heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adilcevaz-da-yatirimlarin-acilislari-yapildi-2339.html