Adilcevaz'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Kategori: Adilcevaz - Tarih: 22 Ekim 2015 19:53
Adilcevaz'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Adilcevaz ilçe Kaymakamı Özer Özbek başkanlığında, seçim güvenliği ve asayiş toplantısı yapıldı.

Toplantıda siyasi parti temsilcileri görüş ve önerilerini dile getirirken, Kaymakam Özbek, kimsenin baskı altında kalmaması için her türlü asayişin sağlanacağını söyledi.

Özbek, "Ülkemizde 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin, ilçemizde huzur ve güven içinde gerçekleşmesi amacıyla, seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında kamu görevlileri ve güvenlik güçleriyle iradenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınılarak, siyasi partilerin ve adayların herhangi bir baskıya ve kısıtlamaya maruz kalmadan, mevzuat çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmalar yapmaları sağlanarak, seçmenlerin oylarını serbestçe kullanmaları yönünde gerekli emniyet tedbirleri en üst düzeyde planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

İlçede kamu düzeninin sağlanması, güvenlik ve asayiş hizmetlerinin sağlıklı şekilde yürütülmesi, seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tüm planlamaların titizlikle uygulandığını anlatan Özbek, 1 Kasım seçimlerinde yetkinin seçim hakiminde olduğunu belirtti.

Özbek, "Siyasi parti başkanlarının görüş ve önerileri bizim için çok önemlidir. Bu konuda görüşlerinizi  değerlendireceğiz" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise seçimin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanmasının önemine işaret etti.

Halkın iradesinin, hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir biçimde sandığa yansıması için kaymakamlık ve emniyet güçlerinin, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi, bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusundaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğünü anlatan Gürsoy, şunları dile getirdi:

"Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimlerle tecelli ettirilmesi imkanı, çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki Adilcevaz'ımız çağdaş, medeni ilçelere de örnek olacak düzey, sistem ve uygulama tecrübesine sahiptir. Seçim öncesi bazı yerlerde az da olsa kulağımıza baskı haberleri gelmiştir. Bu konuda sandık başkanlarının, hiç kimseye boyun eğmeden hemen emniyet güçlerine bilgi vermesi gerekmektedir. Seçimlerin başta ilçe ve ülkemiz olmak üzere, Orta Doğu'ya ve dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ederim."

Toplantıda siyasi parti temsilcileri de görüşlerini dile getirdi.

Aygır Gölü Alabalık tesislerinde yapılan toplantıya, Kaymakam Özbek, Başkan Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Çullu, Seçim Hakimi Orhan Özgür Can, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, Ak Parti İlçe Başkanı Hamdi Tutçu, CHP İlçe Başkanı Şerif Sayın, Saadet partisi İlçe Başkanı Cahit Uluğ, Demokrat Parti İlçe Başkanı Muzaffer Halidi, Hüdapar İlçe Başkanı Aziz Erçetin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selami Çevik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şakir Sözer ve Nüfus Müdürü Abdullah Çiftçi katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adilcevaz-da-secim-guvenligi-toplantisi-yapildi-6745.html