Adilcevaz'da sebze fidesi satışları başladı

Kategori: Adilcevaz - Tarih: 13 Mayıs 2016 18:28
Adilcevaz'da sebze fidesi satışları başladı

Adilcevaz ilçesinde çiftçiler tarafından seralarda yetiştirilen sebze fidelerinin satışları başladı.

Seralarda bin bir zahmet ile yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, çilek, kavun ve karpuz gibi birçok meyve ve sebze tohumu, soğuk hava koşullarına rağmen seralarda fide olarak yetiştirilip satışa sunuldu. En çok rağbet gören fidelerin ise domates, biber, salatalık ve patlıcan olduğu belirtildi.

İlçede yıllardır sera fideciliği işiyle uğraşan Akın Kapuci, onlarca çeşit sebze ve meyve fidesi satışını yaptıklarını ifade ederek, "İlkbahar döneminde kurduğumuz seralarda çimlendirilen tohumlardan elde ettiğimiz sebze ve meyve fidelerinin satışına başladık. Özellikle köylü vatandaşlarımız ve evlerinde bahçeleri olan müşterilerimiz aldıkları fideleri bahçelerine dikerek yaz mevsiminde sebze ihtiyaçlarını bahçelerinden karşılıyorlar. Bu iş aynı zamanda emek, zahmet ve sabır isteyen bir iştir. Bu işe mart ayında başlıyoruz. Tohum çimlendirmesi ile birlikte toprakları fide kaplarına koyuyoruz. Aşamalı sulama ve serayı havalandırma olarak bu işleri yaparak fidelerimizi yetiştiriyoruz. Bu işler daha ciddi yapılırsa çok ciddi manada istihdama yönelik ekonomik gelir sağlayan bir iştir. Ben hem kendi sebze ve meyve fidemi yetiştiriyorum hem de satışını yaparak bütçeme katkı sağlıyorum" dedi.

Akın Kapuci, fidelerin tanesini 40 kuruştan sattıklarını ifade ederek, vatandaşlara fide dikimi konusunda detaylı bilgi vererek kaliteli ürün elde etmelerine yardımcı olduklarını söyledi. 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adilcevaz-da-sebze-fidesi-satislari-basladi-8081.html