Adilcevaz’da fasulye hasadı başladı

Kategori: Adilcevaz - Tarih: 1 Eylül 2019 14:12
Adilcevaz’da fasulye hasadı başladı

Adilcevaz İlçesine Bağlı Aydınlar beldesi yol altı mahallesinde okul harçlığını çıkarmak isteyen öğrenciler, 30 derece sıcağın altında fasulye topluyor.

Adilcevaz Erciş karayolu 20 km üzerinde bulunan gülistan eski ismi ile filistan ovasında fasulye tarlalarında okul harçlıklarını çıkarmak için 30 derece sıcaklığın altında çalışıyorlar.

Fasulye toplamak ve ev ekonomisine katkıda bulunmak için her gün kilometrelerce uzaklıktaki tarlalarda çalışan öğrencilerden 7. Sınıf öğrencisi volkan Gezer Okul harçlığımı çıkarmak için burada çalışıyorum. Saat 06.30’da evden çıkıyoruz, 07.00’de işbaşı yapıyoruz, saat 17.00’ye kadar fasulye topluyoruz” diye konuştu.
bu sıcak hava ve güneş altında fasulye toplamanın kolay olmadığını ancak ailesine maddi anlamda yük olmamak için bu işi yaptığını kaydetti.

Tarla sahibi Orhan Emen yaptığı açıklamada; “Aydınlar yol altı mahallesi sakinlerine ve bölge halkına ekmek kapısı olmak benim için onur verici bir durum yıllardır bu bölgede tarım aletleri bayiliğini yapıyorum bu yıl ilk defa sulu tarım işine girdim ve Allaha hamd olsun bunuda başardım. Bu bölgede yaşayan çiftçi kardeşlerime sesleniyorum gelin filistan ovasında sulu tarım yapın dışarıdan çiftçiler gelip yapacağına siz değerli Adilcevazlı çiftçiler yapsın siz kazanın Adilcevaz’dan para dışarı çıkmasın dedi.

 
Kaynak : Adilcevaz Media

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adilcevaz-da-fasulye-hasadi-basladi-12970.html