Adilcevaz'da 4 Bin 700 adet ceviz fidanı dağıtıldı

Kategori: Adilcevaz - Tarih: 13 Mayıs 2016 19:39
Adilcevaz'da 4 Bin 700 adet ceviz fidanı dağıtıldı

Bitlis İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü 'Meyveciliği Geliştirme Programı' kapsamında Adilcevaz'da 4 bin 700 adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı.

İlçede 'Meyveciliği Geliştirme Programı' kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde dağıtımı yapılan fidanlarla 70 çiftçi kapama ceviz bahçeleri kuracak. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Savaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "İlimizde ve ilçemizde ceviz yetiştiriciliğini geliştirmek için hazırlanan proje sayesinde çiftçilerimize ceviz fidanı dağıtımına başladık.

Bitlis İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü 'Meyveciliği Geliştirme Programı' kapsamında ilçemizde çiftçilerimize 4 bin 700 adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı yaptık. Bu kapsamda daha önce ceviz fidanları için başvuru yapan çiftçilerimize en az 5 dekar üzerinden hesaplanarak fidan başı 3,5 lira karşılığında fidanlarını verdik. Çiftçilerimiz bu fidanlarla kapama ceviz bahçeleri kuracak. İlçemiz ceviz üretiminin merkezi olabilecek bir potansiyele sahiptir. İnşallah en kısa sürede Adilcevaz cevizinin tescillendirilmesi de yapılmış olacak. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda ilçemizde ceviz üretimini en üst seviyeye çıkartmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda dağıtımını yaptığımız ceviz fidanları çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adilcevaz-da-4-bin-700-adet-ceviz-fidani-dagitildi-8088.html