Adilcevaz'da 3 aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Kategori: Adilcevaz - Tarih: 3 Mart 2022 17:14
Adilcevaz'da 3 aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü (Arin) köyünde, 2019 Mayıs ayında Kardaş, Altuntaş ve Erçetin aileleri arasında başlayan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan husumet, kanaat önderlerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.

Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde barış programı düzenlendi. Düzenlenen programda, aile fertleri salavatlar eşliğinde Kur'an-ı Kerimin altından geçerek barıştılar.

Düzenlenen barış programında konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bundan yaklaşık 2 buçuk yıl önce bu köyde ne Cenab-ı Hakkın hoş gördüğü ne de devletin kabul ettiği acı bir olayın yaşandığını hatırlattı.

Çağatay, Düzenlenen barış programında konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bundan yaklaşık 2 buçuk yıl önce bu köyde ne Cenab-ı Hakkın hoş gördüğü ne de devletimizin kabul ettiği maalesef acı olaylar yaşanmış. Hepimiz toplanarak bu güzel güne şahitlik yapıyoruz. Bugünden sonra ben biliyorum ki Bitlis'ten, Adilcevaz'dan, Van'dan, Erciş'ten, Patnos'tan, Ağrı'dan, Adana, İstanbul, İzmir'den, saydığım ve sayamadığım birçok yerden kardeşimiz, arkadaşımız, sivil, memur, amir, siyasetçi herkes barış temin edilsin diye araya girmeye çalıştı. Şükür 3 aile anlayış ve nezaket gösterdi, bir araya geldik. Ben bu süreçte rahmeti Rahmana kavuşanlara bir kez daha Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir daha bu acıların yaşanmamasını Cenabı Allah'tan diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum dedi.

Ayet ve hadislerle barış ve kardeşliğin önemine vurgu yapan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, üç aile arasındaki barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İslam'ın barış ve kardeşlik dini olduğunu dile getiren Geylani, Bugün Elhemdullillah ailelerimiz tokalaştılar, kırgınlık, dargınlık, ortadan kalktı. Bu barışı sağlamak için çok çaba sarf edip vefat edende var. Allah onların mekanını cennet eylesin inşallah. Allah bu barışa katkı sunanlardan razı olsun. Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz, inananlara şöyle sesleniyor, Muminler ancak kardeştir. Hepimiz kardeşiz. Bizi birleştiren, kenetleştiren, bütünleştiren din kardeşliğidir. O halde kardeşlerinize merhametli olun. Kardeşleriniz arasında bir sıkıntı varsa, o problemi sulh ile bitirin diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adilcevaz-da-3-aile-arasindaki-husumet-barisla-sonuclandi-24744.html