ADEM kursiyerlerine yönelik "girişimcilik" semineri düzenlendi

Kategori: Tatvan - Tarih: 18 Nisan 2018 14:05
ADEM kursiyerlerine yönelik "girişimcilik" semineri düzenlendi

Tatvan İlçe Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet yürüten Tatvan Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) kadın kursiyerlerine yönelik "girişimcilik" semineri verildi.

TADEM’in toplantı salonunda gerçekleştirilen seminer kapsamında ADEM’in kadın kursiyerleriyle bir araya gelen Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri ve aynı zamanda KOSGEB Eğitmeni Rahime Yılmaz Acet, girişimcilik ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, iş hayatındaki deneyimlerini paylaştı. 

İş hayatında kadının önemine dikkat çeken Acet, iş hayatına atılmadaki en önemli unsurun özgüven olduğunu ifade ederek, "Hepimiz girişimci olacağız diye bir kural yoktur. Ancak güçlerimizi ve deneyimlerimizi birleştirerek önemli işlere imza atabiliriz. Burada önemli olan önce neyi ne ölçüde yapabileceğimizi belirlemektir. Hedefimizi belirledikten sonra iş hayatına ilk ve en önemli adımı atmış oluruz" dedi.

Konuşmasında girişimciliğin önemine de vurgu yapan Rahime Yılmaz Acet, "Girişimcilik işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de dinamosudur. Girişimci, ekonomik kaynakların düşük üretkenlik alanlarından yüksek alanlara aktarılma sürecinde baş aktördür. Bu anlamda girişimcilik için ya da iş hayatına atılmak için ilk etapta çok büyük bir sermayeye ihtiyacımız yoktur. Bunun yanında katılım göstermiş olduğumuz kurslardan alacağımız girişimcilik belgeleri ile yapılan ve tamamen geri ödemesiz ya da geri ödemeli faizsiz birçok krediden de faydalanabileceğimizi unutmayalım. Bizler özgüvenimizi toplayıp yol haritamızı belirledikten sonra başarı kaçınılmaz olacaktır. Ben bu vesile ile iş hayatına atılacak olan tüm kadınlarımıza başarı ve bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Düzenlenen seminer Rahime Yılmaz Acet’in soruları cevaplaması ile sona erdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adem-kursiyerlerine-yonelik--girisimcilik--semineri-duzenlendi-11336.html