Adana'da Yaşayan Bitlisliler Bir Araya Geldi

Kategori: Bitlis - Tarih: 17 Haziran 2013 00:14
Adana'da Yaşayan Bitlisliler Bir Araya Geldi

Bitlisliler Eğitim ve Kültür Derneği (BİDER), Adana’da yaşayan Bitlislileri dayanışma yemeğinde bir araya getirdi.

Geceye Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, Adana Defterdarı Tamer Utkucu, Sarıçam Belediyesi zabıta müdürü Mekin Şahin, CHP Sarıçam İlçe Başkanı Musa Gökdemir, BDP Temsilcileri, AS Platform Başkanı Mahmut Eraslan, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Hıdır Bahçe, çeşitli sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri, Nurs Lokman Hekim Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı. 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bitlisliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Orhan Göktaş, yaklaşık bir buçuk yıl önce kurulan derneğin bugüne kadar birçok faaliyet içerisinde bulunduğunu söyledi. Göktaş, dayanışma yemeğinin önemine dikkat çekerek, “Gecede elde edeceğimiz gelirle hem derneğimizin bir kısım ihtiyaçlarını karşılamayı hem de Çukurova Üniversitesinde okuyan Bitlisli öğrencilerimize burs vermeyi amaçlıyoruz. Adana’da okuyan hemşerilerimizden bize müracaat edenlere durumlarına göre burs vereceğiz” dedi.

Adana Defterdarı Tamer Utkucu ise konuşmasında derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ifade ederek,  “Derneğin  önemli faaliyetlerden bazıları  aradaki kardeşliği tesis etme, muhabbeti tesis etme, düşenin elinden tutma, faydalı olma, zararı en asgariye indirmedir. Bu anlamda da derneğin çalışmalarını gayet yerinde görüyorum ve bu geceyi düzenleyen, derneği kuran ve derneğe maddi manevi katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı konuşmada , “Aslen Bitlisli olup ilimize yerleşen, burada çalışan, burada ülkemize, Adana’mıza, insanlığa hizmet eden kardeşlerimizin birlik, beraberlik ve dayanışmalarını artırmak amacıyla düzenledikleri, çok anlamlı ve güzel amaçlara hizmet eden bir gecede olmaktan büyük mutluluk duyuyorum . Bitlisli kardeşlerimizin çalışkanlık konusunda, güzel ahlak konusunda milli ve manevi değerlere bağlılık konusunda örnek çalışmalarda bulunduklarını biliyorum. Bu nedenle Bitlis’te yetişen, Türkiye’mize hizmet eden değerli insanları da şükranla anıyoruz. Bitlis denince akla kültür geliyor, Bitlislilerin eğitime verdikleri önem geliyor. Derneğimizin de adı bu yüzden eğitim ve kültür derneği. Bu kıymetli insanları yetiştiren coğrafyanın Adana’da da en iyi şekilde temsil edildiğini ve Bitlis’in Doğu’nun Güneydoğu’nun bu bölgede olumlu bir şekilde algılanmasında çok büyük katkısı olduğunu biliyoruz. Bu manada barışın korunması, dayanışmanın artması, güzel işlerin yapılabilmesi konusunda öncü ve önder rol oynadıkları için Bitlisli kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun. Böyle birlik beraberlik içerisinde olduğunuz sürece hem Adana’mıza hem de ülkemize faydalı hizmetler edeceğinize inanıyorum. Bu geceyi düzenleyenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gecede daha sonra sanatçılar Ebedin Oğuz, Fatih Yıldız ve Dengbej Mehmet sahne aldı.  

Ayrıca öğrencilere  burs sağlanması için düzenlenen açık arttırma ile Bitlis’in meşhur ürünleri görücüye çıktı. Açık arttırmada Ahlat bastonu, Adilcevaz cevizi, Hizan balı, Bitlis’in güzel manzaralarını tablolar ve Said-i Nursi tablosu çekişmeli bir şekilde sahiplerini buldu. 

Açık arttırmanın ardından müzik eşliğinde yemekler yenip halaylar çekildi.

 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adana-da-yasayan-bitlisliler-bir-araya-geldi-281.html