Abdurrahman Dilipak'tan islam ve kardeşlik konferansı

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 9 Kasım 2019 18:12
Abdurrahman Dilipak'tan islam ve kardeşlik konferansı

Bitlis Eren Üniversitesinde Ombudsmanlık Öğrenci Topluluğu tarafından Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak katıldığı “İslam ve Kardeşlik” adlı konferans düzenlendi.

Konferans öncesi Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’ı makamında ziyaret etti. Bir süre karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşen ziyaretin ardından Merkezi Konferans Salonu’na geçildi.

Ombudsmanlık Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen konferans Merkezi Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

“Peygamber evinde doğup hain olan da var, Firavun sarayında doğup insanlık tarihinin en muhteşem örneği olan da var.”

İslamiyet’in insanların aklını ve vicdanını barıştırmak için gönderildiğini ifade eden Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, “Üç çeşit barış vardır. İnsanın kendisiyle, insan insanla ve insanın tabiat ile olan barışıdır.” şeklinde konuştu. Bu üç barışın bizi Allah ile barışa götürdüğünü söyleyen Yazar Dilipak, İslam’ın bu anlamda barışa giden yol olduğundan bahsetti. Kardeşliği anlatan Dilipak, Hz. Ali’nin “Ya dinde kardeş ya da insanlıkta eş olunmalı.” dile getirdi. Ümmet ifadesinin ‘ana’ anlamına geldiğine işaret eden Yazar Dilipak, “Kendimizi aynı anadan doğmuş gibi hissetmektir.” şeklinde konuştu.

Aynı anadan ve babadan doğmuş olmanın kardeş olmaya yetmediğini dile getiren Dilipak, “Doğduğumuz yeri, toprağı, dilimizi ve cinsiyetimizi biz seçmiyoruz. Bunlardan dolayı da hiç kimse kimseye üstün olamaz. Peygamber evinde doğup hain olan da var, Firavun sarayında doğup insanlık tarihinin en muhteşem örneği olan da var.” dedi. İslam’ı yaşarsak barış olacağını, barışın emek istediğini ve barışın adaletle mümkün olacağını belirten Gazeteci Dilipak, “Adalet yoksa barış teslimiyettir. Adalet, barış ve hürriyeti sağlamalıyız. Barışı da karşıdakini değiştirerek değil, kendimizi değiştirerek sağlayabiliriz.” diye konuştu. Yeryüzünde yaşayan bütün Müslümanlar ile kardeş olmamız gerektiğine değinen Dilipak, “Görevimiz, haksızlık kimden gelirse gelsin zalimin karşısında haklının da yanında olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Hak söz konusu olduğunda babamız dahi olsa haksızın karşısında durmamız gerektiğini söyleyen Dilipak, ehliyet ve liyakatin Müslümanlıktan bile önce gelmesi gerektiğini ve Peygamber Efendimiz’in de kılavuza ihtiyacı yokken bizlere örnek olsun diye Hicret ederken yolu iyi bilen bir müşriki kendisine kılavuz olarak seçtiğini söyledi. Bütün Müslümanlar ile kardeş, üreten kişiler ile de dost olmamız gerektiğini ifade eden Dilipak, konuşmasının sonunda, “Robotları yönetmek istiyorsanız yazılıma, hayal gücünüzü canlı tutmak için sanata yönelin. Anne ve babanıza öf bile demeyin, arkadaşlarınıza ihanet etmeyin. Hayata yeniden bir dönüş yapalım ve yeniden Müslüman olalım. Yeryüzünde adalet, barış ve hürriyet için yola çıkalım. Herkesin inandığı gibi yaşadığı ve düşündüğünü özgürce ifade edebildiği, malının, canının, namusunun güvende olduğu, katılımcı, çoğulcu, şeffaf ve insan haklarına saygılı, adaletten, barıştan ve hürriyetten yana yeni bir dünya kurmamız mümkün.” dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’a çeşitli hediyeler takdim etti. Konferans, toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından Abdurrahman Dilipak’ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/abdurrahman-dilipak-tan-islam-ve-kardeslik-konferansi-13157.html