5 bakanlıktan güvenli internet protokolü

Kategori: Güncel - Tarih: 20 Haziran 2019 13:49
5 bakanlıktan güvenli internet protokolü

İçişleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı bilinçli internet kullanımı için “güvenli internet protokolü” imzalayacak.

Meclis Bilişim Teknolojileri Araştırma Komisyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Kerim Altıay’ı dinledi. Farkındalık ve bilinçlendirme kapsamında son beş yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Altıay, sekretaryasını İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olarak bir güvenli internet protokolü hazırlandığını söyledi.

İLK İŞ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ

5 bakanın 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı başında bu protokolü imzalayacağını anlatan Altıay, protokolün fonksiyonu ile ilgili şunları söyledi: “Bizim burada asıl amacımız, bilinçli internet konusunda tüm kurumlarımızın ortak bir paydada buluşmasıdır. İlk protokol kendi aramızda imzalandı. Şu anda bürokrat düzeyinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ancak sayın bakanlar düzeyinde eğitim-öğretim yılının hemen öncesinde çünkü eğitim-öğretim yılı bizim için çok önemli bir dönem, okullarda doğrudan ulaşabiliyoruz. Belli konu başlıkları var. Öncelikli olarak öğretmenlerimizi eğiteceğiz. ‘Eğiticilerin eğitimi’ ile ilk önce eğitimcilerimizde bir farkındalık oluşturacağız. Yurt müdürlerimize ulaşacağız.”

SÖZCÜ BTK OLACAK

Çalışma kapsamında BTK’nin sözcü olacağını anlatan Altıay, “BTK bu konuda başat olacak, süreci yönetecek özellikle kamuoyunu bilgilendirme konusunda. Biz, yine bu konuda yapmış olduğumuz çalışmaların tamamını vereceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı… Bu güvenli ‘şefkat evleri’ dediğimiz yerlerde onların eğitimine biz doğrudan katkıda bulanacağız Emniyet Genel Müdürlüğü olarak. Zaten başladık, “Güvenli İnternet Günü” gibi etkinliklerde aktif rol alıyoruz, diğer kurumların da bize bu konuda destek vereceğine inanıyoruz, sekretarya da bizde” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/5-bakanliktan-guvenli-internet-protokolu-12735.html