48. Tatvan Fuarı 10 Temmuz’da açılacak

Kategori: Tatvan - Tarih: 8 Temmuz 2016 16:12
48. Tatvan Fuarı 10 Temmuz’da açılacak

Tatvan'da 10 Temmuz 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilecek olan 48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali’nin, 30 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Fuar kapsamında düzenlenecek programlar çerçevesinde ticari faaliyetler ile sportif faaliyetler ve kültür sanat etkinlikleri yapılacağını kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, fuarın Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan Belediyesi organizasyonunda 20 gün süreceğini söyledi.

Fuar programı detayları hakkında gazetecilerle düzenlenen toplantıya katılan Başkan Aksoy, “10 Temmuz Pazar günü saat 17:00’de belediye önünde toplanıp fuar alanına kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Saat 18:00’de fuar alanında açılış gerçekleştirilecek. Fuar açılışına ve fuar etkinliklerine çevre il ve ilçelerden yoğun katılım olacağı bekleniyor. Her kesime hitap edecek olan fuarda her gün farklı programlar ve etkinlikler yapılacak. Bunun yanında ödüllü folklor yarışması, futbol turnuvası, su sporları bölge yarışması, yöresel ev yemekleri yarışması ve ses yarışması olacak. Kültür sanat sokağı oluşturduk ve Tatvan, Ahlat ile Adilcevaz belediyelerinin stantları da yer alacak” dedi.

Fuara ülkenin her bölgesinden farklı alanlarda ticaret yapan esnafları davet ettiklerini belirten Başkan Aksoy, fuar hakkında gazetecilere şöyle konuştu;

“Tatvan’da ilk kez 1968 yılında Doğu Sanayi Sergisi olarak açılan fuarımız aynı yıl alınan bir kararla Tatvan Doğu Anadolu Fuarı adını almıştır. Açıldığı tarihten itibaren her yıl geleneksel olarak belirli tarihlerde açılan fuarımız daha sonradan kültür, sanat, spor ve benzeri farklı alanlara hitap edecek büyüklüğe ulaşınca Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali ismini almıştır. Fuar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Van Gölü'nün Tatvan ilçe merkezi kıyısında kendi adına ayrılmış olan yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda her yıl 20 gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan fuarımız son yıllarda büyük rağbet görmekteydi. Bu kapsamda 2016 yılı itibariyle fuar alanımızda ve çevresinde hayata geçirdiğimiz Sahil Düzenleme Projesi’yle kafeteryaları, restaurantları ve yeşil alanları oluşturarak halkın hizmetine açtık. Yenilenen yol, kaldırım ve peyzaj çalışmaları ile ziyaretçilerimizi daha güzel bir ortamda ağırlayacağız.

Bu yıl 48’incisini düzenleyeceğimiz fuarımızın daha kapsamlı, her sektöre hitap edebilmesi ve sadece bölgesel ekonomiye değil ülke ekonomisine de katkıda bulunması için program akışında bazı değişikler yaptık. Fuarımıza ülkenin her bölgesinden farklı alanlarda ticaret yapan esnaflarımızı davet ettik. Fuarımızda sanayi, turizm, tarım ve benzeri sektörlere yer vererek fuarımızın misyonunu genişletip sektörel fuarcılık ile her kesime hitap etmeyi düşünüyoruz.  20 gün boyunca devam edecek olan fuar programı kapsamında Nemrut şenlikleri, Van Gölü su sporları, tiyatro oyunları, halk oyunları gösterileri, konserler, sergiler ile turnuvalar gibi kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerle fuarımızın bölgede örnek gösterilecek bir organizasyon olmasını hedefliyoruz. Her yıl 30 Haziran - 20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarımızı bu yıl Ramazan ayı dolayısıyla 10 Temmuz - 30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. 2015 yılında başlatıp bu yıl tamamladığımız İşletme Parkı ile Feribot Parkı’nın açılışını da fuarımızın açılış töreninde gerçekleştirip halkımızın hizmetine sunacağız. Tatvan Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek olan 48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali ile Feribot Parkı ve İşletme Parkı’nın toplu açılış törenine tüm halkımız davetlidir.”

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/48--tatvan-fuari-10-temmuz-da-acilacak-8476.html