2015 Bitlis AKP Milletvekili Aday Adayları

Kategori: Bitlis - Tarih: 3 Şubat 2015 12:07
2015 Bitlis AKP Milletvekili Aday Adayları

2015 AK Parti Bitlis Milletvekili aday adayları listesi aşağıdaki gibidir.



KESİNLEŞEN ADAY ADAYLARIN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

31 Partinin katılacağı Genel Seçimlere kısa bir süre kaldı, partiler milletvekili aday adaylarını yavaş yavaş belirlemeye başladı. Türkiye genelinde çeşitli kaynaklara dayanılarak hazırlanmış 2015 Bitlis Ak Parti Milletvekili Aday Adayları listesi aşağıda verilmiştir.
 
1 Halim Güvercin
2 Prof. Dr. Mahfuz Elmastaş
3 Ece Tuncer
4 Turan Çapan
5 Burhan Güzel
6 Hüseyin Saldanlı
7 Vahit Kiler
8 Vedat Demiröz
9 Davut Ünalan
10 Sinan Münir Şermet
 
Antakya’ da yerel bir gazete de bir süre köşe yazarlığı yapan aslende Bitlis Hizan'lı olduğu Ece Tuncer Ak Parti listesinde bir bayanın olması dikkatlerden kaçmadı.

Ayrıca listede ismi geçen Vahit Kiler'in bir daha aday olamayacağı söz konusu olurken listelerde adının geçmesi dikkat çekici ve AKP tahtının kardeşi olan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Müsiad Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler'den bahsediliyor.

Ak Parti İl Başkanı olan Fatih Kadirioğlu'nun yerine Nesrullah Tanğlay'ın 8 Şubat günü yapılacak AK Parti İl Başkanlığı seçimlerinde Kadirioğlu'nun yerini devralacağı, Fatih Kadirioğlu'nunda AK Parti Milletvekili adayı olacağı söylentiler arasında..

12 Haziran 2011'de Milletvekili seçimlerinde AK Parti'de 3 aday'dan biride Zeki Peker'di. Zeki Peker'in bu seçimlerde yer alıp almayacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken şuan BİGİAD başkanı görevini yapmakta olan Peker Ocak 2015'te iş adamları ile birlikte bir toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti.
 
2015 Genel Seçimleri 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacaktır.
 
YASAL UYARI: Yukarıda verilen Milletvekili aday adayları listesi kesin değildir, Ak Parti merkezi tarafından yapılan her hangi açıklama ve yine Ak Parti tarafından verilen aday adayları listesi yoktur.
 
Liste Türkiye genelinde çeşitli kaynaklara dayanılarak hazırlanmıştır, Listede adı olmayanlar ya da adının kaldırılmasını isteyen kişilerin iletişimden bize ulaşması gerekmektedir.

akp bitlis milletvekilleri aday adayları
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/2015-bitlis-akp-milletvekili-aday-adaylari-5025.html