Bu yıl yoğun kar yağışının ardından Bitlis’teki ova ve vadilerde baharın müjdecisi çiğdem çiçekleri yoğun bir şekilde açmaya başladı. Özellikle Tatvan ve Hizan ilçeleri arasındaki Güzeldere Vadisi’ndeki sulak alanlarda açan çiğdemler, karlı dağlarla birlikte hayranlık uyandıran görüntüler oluşturuyor.

Beyaz ve pembe renklerde açan çiğdem çiçeklerinin vadide oluşturduğu manzara havadan dron ile görüntülendi. Doğanın canlanmasıyla birlikte ortaya çıkan bu görüntüler, bölgeye ayrı bir görsel zenginlik katıyor.

A W688939 08

Çiğdem çiçeklerinin yoğunluğu, doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekiyor. Bölgeyi sıkça ziyaret eden fotoğrafçılar, çiçeklerin hem genel manzarasını hem de detaylarını görüntüleyerek arşivlerine ekliyor.

Çiğdem çiçeklerini fotoğraflayan akademisyen ve doğa fotoğrafçısı Veysel Akşahin, "Bugün Bitlis’in Güzeldere bölgesine geldik. Bölgede kışın bitmesi ve baharın gelmesiyle birlikte çok güzel çiğdemler açtı, biz de bunu değerlendirelim dedik. Sabahtan beri burada biraz suyun içerisinde, biraz çamurun içerisinde fotoğraf çekmeye çalıştık, çok güzel kareler yakaladık. Tabi bu Bitlis coğrafyası doğal güzellikleriyle her zaman dikkat çeken bir yer. Bizde bu doğal güzellikleri her zaman, her dönem, her mevsim fotoğraflamaya çalışıyoruz" dedi.

Bitlis'te yağışlarla su seviyesi yükselen Sülav Şelalesi göz kamaştırıyor
Bitlis'te yağışlarla su seviyesi yükselen Sülav Şelalesi göz kamaştırıyor
İçeriği Görüntüle

A W688939 03

Kaynak: İHA