Losev

Güroymak'taki Cinayetlerinin Failleri Aranıyor

Videoyu Aç Güroymak'taki Cinayetlerinin Failleri Aranıyor
A
a

Güroymak ilçesi, Gölbaşı beldesi, Çıtak köyü, Kanhiraj mezrasında dün 2 aile arasında bulunan husumet nedeniyle yaşanan silahlı saldırı sonu 3 kardeşin hayatını kaybettiği ve 1 kız çocuğunun da ağır yaralandığı olayın yankıları sürüyor.

Güroymak ilçesi, Gölbaşı beldesi, Çıtak köyü, Kanhiraj mezrasında dün 2 aile arasında bulunan husumet nedeniyle yaşanan silahlı saldırı sonu 3 kardeşin hayatını kaybettiği ve 1 kız çocuğunun da ağır yaralandığı olayın yankıları sürüyor.

Dün yaşanan üzücü olayda Taşüstü köyünde ikamet eden Zeynettin, Ümit, Mehmet Kızıltaş ve Abdullah Mercan, Kaleşnikof marka silahları da yanlarına alarak Körman ailesinin ikamet ettiği Kanireş mezrasına gitmiş ve araçla köyden çıkmak üzere olan Körman ailesine mensup kişilere kurşun yağdırmıştı. Yaşanan katliam sonucu olayda Nayif, Veysi ve Muhsin Körman kardeşler hayatını kaybetmiş, Zeynep Körman da ağır yaralanmıştı. Zanlılar ise olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirmişti. 

"ZANLILAR HER YERDE ARANIYOR"

Yaşanan olayı üzücü bir olay olarak değerlendiren Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, olaya sebebiyet veren 4 zanlının olaydan sonra silahlarıyla birlikte olay yerinden kaçtığını hatırlatarak, “Olayın gerçekleşmesinden sonra gerek yeni bir hadisenin yaşanmaması için gerekse olay yerinden kaçan zanlıların yakalanması için güvenlik güçlerimizin tüm birimleri seferber olmuş durumda.” dedi.

Zanlıların yakalanması için güvenlik güçleri tarafından çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Kaymakam Yılmaz, olası olumsuz bir durum yaşanmaması için de güvenlik güçlerinin Taşüstü köyü ve Kanhiraj mezrasında güvenlik tedbirlerini arttırdığını sözlerine ekledi.

Bir yandan bu gelişmeler yaşanırken, diğer yandan da vahşetin iç yüzü gün yüzüne çıkmaya başlandı. Köylülerden alınan bilgilere göre Taşüstü köyünde ikamet eden Zeynettin, Ümit, Mehmet Kızıltaş ve Abdullah Mercan, Körman ailesini yok etmek için hain bir plan yaptı. Kendi araçlarıyla köyden çıktıkları sırada aracın önünü kesen zanlılar ilk olarak uzun namlulu silahlarla aracın içerisinde bulunan Körman ailesine mensup kişilere kurşun yağdırdı. Açılan ateş sonucu araç sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Aracın şarampole yuvarlanmasının ardından ise zanlılar aracın yanına giderek araçta yaralı bulunan Körman ailesinin kafalarına ve vücutlarının çeşitli kısımlarına defalarca ateş etti. Yüzleri tanınmaz hale gelen Nayif, Veysi ve Muhsin Körman kardeşler olay yerinde hayatını kaybetti.

"KÜÇÜK KIZ ÖLÜ NUMARASI YAPARAK KURTULDU"

Ayrıca araç içinde bulunan 15 yaşındaki küçük kız çocuğu Zeynep Körman’ın ise verdiği bilgilere göre ölü numarası yaparak olaydan yaralı olarak kurtulduğu belirtildi. Vahşeti gerçekleştiren zanlılar silahlarıyla birlikte olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. 

Öte yandan Körman ailesinin yakınları ve köylüleri olaydan kurşun sıyrıklarını yaralı olarak kurtulan 15 yaşındaki kız çocuğunu olay yerine gelen sağlık ekiplerine vermek istemedi. Gerekçe olarak zanlıların ambulansın yolunu keserek kız çocuğunu infaz edeceklerini belirten köylüler “Kızımız ölecekse burada ölsün jandarma ekipleri köye varmaya kadar kızımızı vermeyeceğiz. Eğer verirsek yolu kesip onu da infaz edecekler.” dedikleri öğrenildi. Sağlık ekiplerinin çabası ve jandarma ekiplerinin güvenliği sağlamasının ardından kız çocuğu sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri küçük kızı ambulansla alarak Bitlis Devlet Hastanesi'ne götürdü. 

"YARALI KIZ TABURCU EDİLDİ"

Dün Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 15 yaşındaki Zeynep Körman burada yapılan tedavisinin ardından bu gün taburcu edildi. Uzmanlar ise küçük kızın psikolojisinin bozulduğunu biran önce psikolojik destek alması gerektiğini vurguladı. 

"CENAZELER DEFNEDİLDİ"

Öte yandan dün otopsi işlemleri tamamlanan Nayif, Veysi ve Muhsin Körman kardeşlerin cenazeleri defnedilmek üzere bugün sabah saatlerinde Bitlis Devlet Hastanesi morgundan alınarak Çıtak köyü Kanhiraj mezrasına götürüldü. Cenazeler burada kılınacak olan cenaze namazının ardından defin edilecek. 

Jandarma ekipleri ise zanlıların ikamet ettiği Taşüstü köyü ve olayın meydana geldiği Kanhiraj mezrasında olası bir durum yaşanmaması için güvenlik tedbirleri devam ettiriyor.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.