Losev

Güroymak'ta Yüksekokul Olsun İmza Kampanyası

Videoyu Aç Güroymak'ta Yüksekokul Olsun İmza Kampanyası
A
a

Güroymak (Norşin) ilçesinde yüksek okul kurulması için 4 üniversite öğrencisi imza kampanyası başlattı.

Mersin Üniversitesi öğrencisi Serhat Tagvan, Elazığ Üniversitesi öğrencisi Serkan Sinecen, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Orhan Bayandur ve Atatürk Üniversitesi öğrencisi İsmail Sözüçen tarafından başlatılan imza kampanyası, 15 Mayıs'a kadar devam edecek.
 
Kampanyaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ilçe yüksek okul açılmasını talep ediyor.
 
Kampanyayı başlatan öğrencilerden Serhat Tagvan, kampanya için gerekli izinleri aldıktan sonra, hazırladıkları imza formlarını esnafa dağıttıklarını söyledi.
 
Sosyal medya üzerinde de gerekli desteği sağlamak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Tagvan, şöyle konuştu:
 
Kampanyamıza, ilçe halkı ve esnaf yoğun ilgi gösteriyor. Bunu köylerimize kadar ulaştırmaya çalışıyoruz. Burası Bitlis'in ikinci büyük nüfusuna sahip ilçesi. Aynı zamanda gelişmeye elverişli. Bu açıdan yüksek okul gibi bir yatırımı çoktan hakediyor.

Şimdiye kadar 4 bin imza topladık. İlçe dışında yaşayanların desteğini almak için de imza formlarını internet ortamında yayınladık. Bilgisayardan çıktı alıp belirttiğimiz adrese imzalarını gönderebilirler. Önceden de yüksek okul yapılması talebiyle ilgili çalışmalar olmuş. Lakin amacına ulaşmamış.

Amacımız ilçemize hakkettiği değerin verilmesi, Bitlis Eren Üniversitesi'nin bünyesinde ilçemizde bir yüksek okul kurulması ve halkımızın bu talebinin resmileşerek sorumlu mercilere iletilmesi. Bu söylemin artık hayata geçirilmesini istiyoruz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.