Losev

Güroymak'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Videoyu Aç Güroymak'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
A
a

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bitlis Şube Müdürü Nurgül Bulutlu yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun, yaban hayatının değerleri ve ağının sürdürülebilir kalkınmaya ve insanların refahına sağladığı katkıya dikkat çekmek için, 3 Mart'ı Dünya Yaban Hayatı Günü ilan ettiğini söyledi.

3 Mart, nesli tehlike altında olan yabani hayvanları ve bitki türlerinin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşmesinin 1973 yılında imzaladığı gün olması nedeniyle, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak kış şartlarının ağır geçtiği il merkezi ve ilçelerinde, yaban hayvanlarının yoğun olarak bulundukları noktalarda yemleme faaliyetlerimizi gerçekleştirdik.

3 bin ton yemleme yapıldı

Güroymak ilçemizde yoğun geçen kış nedeniyle, bu bölgede yemleme çalışmalarımız devam edecektir. Bu kapsamda, 2016-2017 kış döneminden bugüne kadar tabiata 3 bin ton yem ve bin kilogram sakatat bıraktık.

Bu çalışmayı ilçe avcı derneği başkanı ve ekibimizle yaptık. Dünya Yaban Hayatı Günü vesilesiyle, vatandaşlarımızdan ülkemizin zengin değerlerinin korunmasını bekliyoruz.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.