Losev

Güroymak'ta Teog Semineri

Videoyu Aç Güroymak'ta Teog Semineri
A
a

Güroymak İlçesinde TEOG sınavına katılacak 8. sınıf öğrencilerin velilerine yönelik olarak veli bilgilendirme toplantısı yapıldı. Eğitimde kalitenin arttırılmasında veli basamağına düşen görevler konuşuldu.

Ortaokul kademesinden lise kademesine geçişte bir basamak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı ile ilgili olarak Güroymak Kaymakamlığı konferans salonunda Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından velilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İki gün boyunca devam eden toplantılara ilk gün merkezde ikamet eden veliler katılırken, ikinci gün köylerde ikamet eden veliler katıldılar. İyi bir geleceğin kaliteli bir eğitimden geçtiğine inanan veliler, seminerlere ilgi gösterdiler.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, TEOG gündemli bu toplantının, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullar ve veliler üçgeninde işbirliği yapılarak, öğrencilerimize en fazla faydayı sağlamak amacı ile düzenlendiğini söyledi. Öğrencilerin geleceğini ilgilendiren böyle mühim bir gündeme bütün velilerin ilgi göstermesi gerektiğini ifade etti. TEOG sınavı ile genel bilgi vererek, TEOG sınavına hazırlık konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları anlattı.

Velilerin eğitimdeki öneminden bahseden Emrullah Sabaz, velilerin eğitim sürecinde gereken çabayı göstermediği takdirde hem okuldaki çalışmaların hem de ilçe müdürlüğünce yapılan çalışmalardan gereken verimin alınamayacağını ifade etti. İlçe olarak TEOG sınavına dair hedeflernin ne olduğunu katılımcı velilerle paylaştı. Sınava kadar velilerin çocuklarına nasıl bir yaklaşım sergilemesi gerektiği konusunda, çocuklarla veliler arasında nasıl bir iletişim olması olması gerektiği konusunda ve öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde motivasyon sağlanması konusunda neler yapılması gerektiğini anlattı.

 
 Şube Müdürü Ali Çelik söz alarak, sınavlara hazırlık sürecinde veli desteğinin bu sürecin olmazsa olmazlarından olduğunu, velilerimizin öğrencilerimize bu sıkıntılı süreçte desteklerini esirgememeleri gerektiğine değindi. Konuşmasının devamında ise katılımcı velilere okullarda verilen kurslarla ilgili olarak genel bilgiler verdi. Evde ders çalışma sürecinde velilerin hassasiyet göstererek, çocuklara azami ölçüde destek olamaları gerektiğini vurguladı.

Konuşmalarını sürdüren Sabaz, TEOG sınavının önemli olduğunu fakat aslolan şeyin çocuğun Ahlaki olarak da iyi yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. İlçede resmi kayıtlı 184 madde bağımlısı olduğunu, resmi olmayan rakamların daha korkunç olduğunu dile getirdi. Bunun yanında risk grubunda olan bir çok gencin olduğunu vurguladı.Devamında ise, ebeveynlerimizin daha dikkatli olmadıkları takdirde bu manzaranın daha da kötü olacağını ve toplumu ahlaki olarak iflasa götüreceğini söyledi. Katılımcı velilerden İbrahim Tunç, gençlerimizin ahlakının toplumun ahlakına dönüşeceğinden, ahlak meselesi üzerinde çokça durulması gerektiğini ifade etti.

Katılımcı veliler internet kafelerin tehlike arzettiğini ve sık denetlenmeleri gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine söz alan Sabaz, internet kafe denetilimlerinin doğrudan sorumlusunun İlçe MEM olamadığını fakat öğrencilerin düşebileceği tehlikeleri göz önünde bulundurularak ilgili mercilerin bilgilendirildiğini, bu konuda en büyük sorumluluğun velide olduğunu söyledi.

Katılımcı başka bir veli söz alarak ilçede bahis(iddia) oyunlarının ciddi bir probleme dönüştüğünü, acilen önlem alınması gerektiğini ifade etti. Konuya ilişkin olarak söz alan Adnan Menderes Ortaokulu Müdüresi, veliler tarafından öğrencinin ihtiyacından fazla para verilmesi durumunda öğrencilerin kötü adreslere yönelebileceği ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, bu toplantıların sık tekrar edilmesi gerektiğini vurgulayıp, velilere katılım göstermelerinden dolayı teşekkür etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.