DEM Bitlis Belediye
Losev

Güroymak'ta Satranç Turnuvası Düzenlendi

A
a

Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis İl Temsilciliği tarafından Güroymak Kaymakamlığı sponsorluğunda Güroymak'ta satranç turnuvası düzenledi.

Güroymak Bahar Şenlikleri kapsamında Güroymak Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvaya Bitlis il ve ilçeleri ile Muş ilinden 40 sporcu katıldı. Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan da 4 öğrencinin katıldığı turnuva oldukça çekişmeli geçti.

Turnuvada konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Mesut Araboğa, Güroymak Bahar Şenlikleri kapsamında ilçede Muş ve Bitlis'ten sporcuların katılımıyla satranç turnuvası düzenlediklerini söyledi. Turnuvanın oldukça çekişmeli ve dostluk havasında çektiğine vurgu yapan Araboğa, turnuvada dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verileceğini kaydetti.

Bitlis'te lisanlı 600'e yakın sporcularının bulunduğunu ifade eden Araboğa, satranç sporunun bölge için önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Satranç gerçekten çok önemli bir spor dalıdır. Bizimde amacımız bu sporu ilimizde geliştirmek ve daha da çok sevdirmektir. İnşallah bu tür organizasyonlarla da bunu sağlayacağımıza inanıyorum."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.